Naslovna » Izlasci » Pozorište » Humanitarna akcija: „Izopačeni“ za vikend u Bitef teatru
Bitef teatar - Izopačeni

Humanitarna akcija: „Izopačeni“ za vikend u Bitef teatru

Bitef teatar i Hartefakt fond nastavljaju akciju prikupljanja pomoći nastradalima u poplavama i sav prihod od predstave „Izopačeni“, u režiji Andreja Nosova, koja je na repertoaru Bitefa u subotu 24. i nedelju 25. maja od 20.00, biće doniran u humanitarne svrhe.

Ulaznice se mogu obezbediti na nekoliko načina: simboličnom novčanom donacijom u željenom iznosu, pokazivanjem telefona na kome se vidi da ste tog dana učestvovali u akciji pomoći ugroženima slanjem poruka na broj 1003 ili donacijom u vidu sredstava za higijenu, hirurških rukavica, maski, hrane i opreme za bebe.

– Važno je da u ovom trenutku svi pomognemo nastradalima i drago mi je što ćemo upravo predstavom „Izopačeni“, koja poziva na solidarnost i empatiju doprineti prikupljanju pomoći. Pozivam sve građane da nam se pridruže za vikend u Bitefu, a svoje kolege da se u što većem broju uključe u humanitarne aktivnosti – izjavio je Branko Cvejić, jedan od glumaca u predstavi.

Predstava „Izopačeni“, nastala je po nagrađivanoj i ekranizovanoj drami Martina Šermana, koja se bavi položajem homoseksualaca u Berlinu tridesetih godina prošlog veka, kao i njihovom progonu i sudbini koja ih je zadesila u nacističkim koncentracionim logorima.

Predstava u režiji Andreja Nosova i koprodukciji Hartefakta i Bitef teatra, okuplja glumce iz Beograda i Sarajeva i plesače Bitef Dance Company, u pokušaju da temi drame priđe na aktuelan način, analizirajući kontekst u kome žive manjine u savremenoj Srbiji. (danubeogradu.rs)

loading...