Naslovna » BG servis » Ispod Brankovog mosta: Gradonačelnik obišao radnike i volontere
Ispod Brankovog mosta - Radnici, volonteri, Vesić i Mali
Ispod Brankovog mosta - Radnici, volonteri, Vesić i Mali

Ispod Brankovog mosta: Gradonačelnik obišao radnike i volontere

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić obišli su radnike komunalnih preduzeća i volontere koji grade nasip ispod Brankovog mosta.

Gradonačelnik je precizirao da se večeras oko 19.30 očekuje poplavni talas u Šapcu na Savi, za koji će Beograd biti spreman.

– U gradu želimo da budemo sigurni da nikakvih posledica neće biti po Beograd, tako da smo od juče na nogama. Pravimo bedeme na nekoliko lokacija u gradu koje su označene kao kritične, a jedna od njih je i ova. Imamo vremena da se spremimo, ali radimo sve proaktivno i na vreme, da nas nešto ne iznenadi – rekao je Mali.

On je objasnio da je najduži deo koji se štiti onaj do tramvajskog mosta u dužini od 800 metara, ali se štiti i deo kod Sajma i Kule Nebojša.

Čitav komunalni sistem grada angažovan je na punjenju džakova peskom, rekao je Mali i dodao da je na tom poslu trenutno angažovano više od 500 ljudi na raznim lokacijama u gradu, a obezbeđeno je oko 200.000 džakova.

Iz Obrenovca je trenutno u prihvatilištima u Beogradu 3.100 ljudi, mada je broj onih koji su samo prošli kroz prihvatilišta znatno veći, naveo je Mali, precizirajući da u gradu ima još oko 2.000 slobodnih mesta i to u Košutnjaku, a otvorena je i Hala „Pionir“ sa 500 mesta.

– Imamo dovoljno kapaciteta da primimo sve evakuisane i to sa svim neophodnim zalihama hrane, pića i lekova za njihov normalan smeštaj – precizirao je Mali.

Gradonačelnik je obišao i stanicu Rečne policije koja se nalazi ispod Brankovog mosta.

loading...