Naslovna » Porodica » Deca » Kuća kralja Petra I: S ove strane muzike
S ove strane muzike
S ove strane muzike

Kuća kralja Petra I: S ove strane muzike

U Kući kralja Petra I na Senjaku u nedelju, 18. maja od 12.00, biće odigran mjuzikl za decu „S ove strane muzike“ kompozitorke i pijanistkinje Vere Milanković. Ulaz je slobodan.

Reč je o mjuziklu sačinjenom od brzih dijaloga i zaokruženih muzičkih numera, namenjenim deci svih uzrasta (od tri do 14 godina), jer se njegov slojeviti sadržaj može pratiti na više različitih nivoa. Tako najmlađa publika predstavu „S ove strane muzike“ čita kao bajkovitu priču, a deca starijeg uzrasta se na zabavan način muzički opismenjuju.Za dž

Priča je smeštena u sadašnje vreme. Sedmoro dece, od kojih svako na svoj način, kroz prirodu, koja upravlja zakonitostima muzike, upoznaju sebe same. To je bajkovito ulaženje „s ove strane muzike“ u samu njenu dušu, a dušu muzike čine tonovi koji, kao i ljudi, imaju svoje osobine i uzajamne odnose.

Publiku kroz predstavu „S ove strane muzike“ vode studenti master studija Muzičke pedagogije FMU, a pozorišna trupa nastala je 2010. godine, u okviru predmeta Improvizacija za glas i klavir. Članovi trupe su Anita Savić, Nevena Trivić, Stanislava Budišin, Nina Palinkaš, Kaća Zenović, Dalija Čukvas i Milena Miladinović, a idejni tvorac i rukovodilac trupe je Vera Milanković. Režiju predstave „S ove strane muzike“ potpisuje Aleksandar Nikolić.

Autor scenarija, stihova i muzike je Vera Milanković, redovni profesor FMU, koja je pored bogatog i raznovrsnog opusa, srpskoj publici poznata po brojnim programima za decu. Vera Milanković autor je i brojnih kompozicija naručenih za školska takmičenja, festivale i koncerte. (danubeogradu.rs)

loading...