Naslovna » Izlasci » Festivali » MAD in Belgrade: Veoma uspešan prvi dan
MAD in Belgrade

MAD in Belgrade: Veoma uspešan prvi dan

Kiša je sinoć zaobišla park kod Muzeja savremene umetnosti, pa je oko 10.000 ljudi od podneva do ranog jutra prošlo kroz kapije MAD in Belgrade festivala.

Beograd je juče bio svet uz nastupe nemačkog DJ Dixona, Lindstroma iz Norveške, danskog benda WhoMadeWho – a posebnu pažnju publike izazvala je zvezda festivala Neneh Cherry koja je na početku nastupa pozdravila beogradsku publiku i izrazila saosećanje sa žrtvama poplava u Srbiji.

Publika na Mad Dog bini tokom cele večeri uživala je u neverovatnoj rasveti i sjajnom zvuku koji je dolazio sa nove generacije najboljeg ozvučenja na svetu Vero Funktion-One. Na ovoj bini sinoć su nastupili Frivolous, Lindstrom, WhoMadeWho, X-Coast i Dixon, a šou je prve večeri „zatvorila“ Tijana T.

Sav prihod od ulaznica od prvog dana festivala biće uplaćen za pomoć nastradalima od poplava, a zajedničkom akcijom MAD festivala i Fonda B92 omogućen je slobodan ulaz do 18.00 za sve koji doniraju paket pelena za bebe raseljene iz poplavom ugrozenih područja. Volonteri Fonda B92 prikupljaće pelene na ulazu u festival.

Zeka Riki, koji je u martu uveseljavao Beograđane na Trgu Nikole Pašića, probudio se juče u parku zajedno sa novom instalacijom Florentijna Hofmana, posebno kreiranom za Beograd i njegove žitelje. U pitanju je 15 metara visoka skulptura narandžastog medveda Belgrade Bear, koja će naredna dva dana provesti u centru lavirinta i Labytinth bine.

Pored brojnih zvezda, u Beogradu je juče bio i sam Hofman, koji je takođe izrazio žaljenje zbog elementarne nepogode u regionu i pozvao ljude da kupe kartu za prvi dan festivala i tako pomognu žrtvama poplava.

Njegove dve skulpture deo su manjih intimnih bina na kojima su juče nastupili Mike Mago, Fanatik, Celtronic DJs, Banda Panda i Tamarinsky, a večeras će nastupiti Dušan Kačarević, Peppe, CFSN DJs i Voneve. Atmosferu na festivalu pored spektakularnih bina i džinovskih skulptura su dodatno obojile cirkuske akrobate, plesači na svili i šminkeri koji su uneli dozu glamura u izgled posetilaca.

Drugo festivalsko veče

Na Crazy Rabbit bini nastupiće afrički bubnjar Tony Allen i finski muzičar Jimi Tenor od 18.10, zatim r’n’b umetnica Kelela iz Los Anđelesa, a DJ Krush na stejdž će izači večeras u 20:30. Na Mad Dog bini drugog festivalskog dana nastupiće Alex Somke, Omar S, Pachanga Boys, Marko Nastić, The Shit Robot Show i Wankelmut.

Specijalan Boiler Room set dešava se danas od 17.00 na Lavirint bini, a priliku da domaću scenu predstave svetu imaće Marko Nastić, Tijana T, Jackie Dagger & Feloneezy, Dejan Milićević, Schwabe & DJ Brka, Vlada Janjić, X-Coast Live i 33.10.3402. Boiler Room će snimati šest sati programa i uživo ga prenositi na svom YouTube kanalu! Zajedno sa pratećim žurkama u Barutani, MAD festival traje sve do ponedeljka, 26. maja u 12.00.

Ulaznice će se prodavati na ulazu na festival od 12.00 do 3.00 po ceni od 1.200 dinara za jednodnevnu i 2.000 dinara za dvodnevnu ulaznicu. Do 18.00 oba dana ulaz je slobodan za sve koji sa sobom ponesu paket pelena. (danubeogradu.rs)

Delić atmosfere…

loading...