Naslovna » BG svaštara » BG Fashion » Mikser House: IV BAFE od 29. do 31. maja
IV BAFE

Mikser House: IV BAFE od 29. do 31. maja

U Mikser House-u će biti održana regionalna modna manifestacija Belgrade Alternative Fashion Event (BAFE), od 29. do 31. maja.

Mladi dizajneri iz čitavog regiona koji kreiranju odevnih predmeta pristupaju na drugačiji način imaće priliku da predstave radove tokom prvog i drugog dana manifestacije. Treći dan rezervisan je za radionicu dekupaža i „Live Dolls“, izložbu modnih vinjeta.

Slovenski brend Squat, Me and the machine dizajnera Marka Saba iz Hrvatske, Lazar Ilić iz Crne Gore, Manuela Manojlović, Reila, Dejan Popović i Marija Ignjatović iz Srbije, samo su neki od tridesetak dizajnera koji će prezentovati svoje kolekcije na IV BAFE-u.

Modne revije podeljene su u četiri tematska segmenta, a svaki od njih označava dizajnerski jezik koji će u njima preovlađivati. Prvi dan BAFE-a, započeće segmentom pod nazivom „Dark Geometric Fashion“. U njemu će biti predstavljeni pretežno minimalistički odevni komadi, koje će karakterisati svedenost i prisustvo bele, crne i sive boje. Neobični printovi i izbori tekstila biće glavna ideja segmenta „Textil Invent You“.

IV BAFE

Drugi dan započeće „Pure&Alternative“ segmentom, u kome će glavnu reč voditi čiste i jednostavne, ali i neobične forme inspirisane svemirskim oblicima. „Belgrade Casual“ odeljak činiće komadi koje je moguće nositi na svakom (ne)običnom događaju. Akcenat će biti na nosivosti i praktičnosti.

Posetioci četvrtog BAFE-a poslednjeg dana manifestacije imaće priliku da na radionici dekupaža ovladaju osnovama ove veštine ukrašavanja predmeta, dok će diplomci umetničke škole Tehnoart, Univerzitet Metropolitan i nekoliko samostalnih dizajnera predstaviti svoje kreacije u okviru „Live Dolls“ izložbe modnih vinjeta.

Belgrade Alternative Fashion Event je regionalna modna manifestacija čiji je cilj upoznavanje javnosti sa novom generacijom modnih dizajnera koji neguju poseban odnos prema kreiranju odevnih predmeta. BAFE organizuje i besplatne edukativne radionice iz oblasti mode i umetnosti. Ova manifestacija održava se dvaput godišnje, u maju i novembru. (danubeogradu.rs)