Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Dani Vojvodine, Mikser bazar, City basket…
Minut do dvanaest - humanitarna akcija

Mini BG vesti: Dani Vojvodine, Mikser bazar, City basket…

»»» Na Trgu Nikole Pašića biće održana manifestacija Dani Vojvodine u Beogradu 2014, 31. maja od 11.00 do 19.00.

Zbog vremenskih neprilika i izuzetno loše situacije sa poplavama u Srbiji, Turistička organizacija Vojvodine odlučila je da manifestaciju, koja je planirana 16. i 17. maja na platou ispred Doma sindikata, gde Vojvodina predstavlja turističku, gastronomsku i kulturno-umetničku ponudu građanima glavnog grada Srbije, održi ove subote na istom mestu. U okviru manifestacije Dani Vojvodine u Beogradu, nastup Aleksandre Radović uz pratnju klavira održaće se u ponedeljak, 2. juna od 20.00, u Ustanovi kulture Palilula.

»»» Tradicionalni dvodnevni sportski turnir City basket biće organizovan 7. i 8. juna od 11.00, na platou ispred Delta City-ja. Okupite ekipu od tri člana, uz mogućnost jedne rezerve, i besplatno se prijavite za učešće na Info pultu šoping-mola, do 5. juna.

»»» Ove subote, 31. maja od 20.00, na repertoaru teatra Le Studio (Venizelosova 42) publiku očekuje politička komedija „Nemam da platim i neću da platim“, koja na komičan način priča o ozbiljnim društvenim problemima u Srbiji. Cena ulaznice je 600 dinara.

»»» U subotu, 31. maja od 19.30 u CZKD (Birčaninova 21) biće priređen humanitarni koncert „Veče Indije“. Gost i zvezda večeri je Vaiyasaki (SAD) sa suprugom Kishori (Meksiko). Cena ulaznice je 500 dinara, a rezervacija karata SMS-om na 062/1691-597 (Marija).

»»» Građanska inicijativa „Baštalište“ predstaviće svoje aktivnosti i mirisno-ukusne proizvode u okviru ovogodišnjeg Mikser bazara od 6. do 8. juna. Umesto nedeljne kupovine, prošetajte Savamalom kojom će se širiti arome bosiljka, lavande, ruzmarina, ali i domaćeg ajvara, rakije, zeleniša, prirodne kozmetike. Saznajte šta su to „baštenske zajednice“ i kako da sa prijateljima osnujete svoju. Podržite postojeće svojim potpisom. Radno vreme Mirisno-ukusnog bazara u Braće Krsmanovića 8 je od 14.00 do 22.00.

»»» U Ambasadi Republike Malezije (Krajiška 2), 31. maja od 10.30 do 16.00, biće održan Malezijski dobrotvorni bazar 2014. Ulaz je slobodan. Ovogodišnji bazar posvećen je prikupljanju sredstava za pomoć školama. U pitanju su obrazovne institucije u nedovoljno razvijenim opštinama, sa etnički mešovitim sastavom, radi promovisanja vrednosti nacionalne integracije, ali i da bi se kod mladih ljudi stvorila svest o značaju obrazovanja. Posetioci bazara će imati prilike da probaju specijalitete tradicionalne malezijske kuhinje, kao i drugih azijsko-pacifičkih zemalja koje imaju diplomatske misije u Beogradu. Organizovan kao celodnevni dogadjaj, bazar će imati i kutak za najmlađe, dobrotvornu lutriju sa privlačnim nagradama i bogat i raznovrstan kulturno-umetnički program koji će voditi poznate domaće licnosti.

»»» U okviru Nedelje japanske kulture, 31. maja od 13.00, na Filološkom fakultetu (sala 11, Studentski trg 3) biće organizovana demonstracija ikebane, kaligrafije, šinobue flaute i iaido-a. Gosti iz Japana: Kihaćiro Nišiura, Jošio Vatanabe, Jahagi Kunikazu. Ulaz je slobodan.

»»» Kulturni centar Nea Pangea (Crnogorska 8) u subotu, 31. maja od 20.00, organizuje školu indijskog plesa, predavanja i crtanje kanom. Ulaz je slobodan.

»»» I ove subote, 31. maja, na Trgu ispred GO Zvezdara održaće se humanitarni program namenjen prikupljanju pomoći za ugrožene poplavama, pod nazivom „Minut do 12“, a u organizaciji GO Zvezdara, UK „Vuk Karadžić“, SC „Olimp“ i Dečjeg pozorišta „Pan teatar“. Na programu će ovog puta biti grupna tačka modernog plesa plesne škole „Aurora“, pozorište „Guliver“ sa predstavom „Čuvari osmeha“, i predstavljanje programa „Zumba za decu“. Građani će imati mogućnost da doniraju pomoć u novcu ili u robi. Ove subote, po preporuci Crvenog krsta, prikuplja se dugotrajno mleko i šamponi.

»»» Kompanija Mercator-S od 2. juna uvodi novu uslugu vremensko ograničenog besplatnog parkiranja na dva sata, koja će važiti za Mercator centar u Beogradu radnim danima u periodu od 9.00 do 17.00. Besplatno parkiranje biće omogućeno i ceo dan subotom i nedeljom, kao i radnim danima posle 17.00.

»»» Izložba radova Miodraga Ristića „Praprostori“ u Ateljeu Otklon (Dečanska 21) može da se pogleda do 6. juna. Radno vreme galerije je od 10.30 do 19.00, subotom od 11.00 do 15.00, nedeljom zatvoreno.

»»» Povodom Svetskog dana komšija, stanari Ulice Luke Vukalovića, uz podršku GO Zvezdara organizuju komšijsko druženje u subotu, 31. maja, od 11.00 do 13.00. Posle nekoliko godina prekida, komšije iz ove ulice, obnoviće tradicionalnu praksu okupljanja i druženja, uz komšijsku kafu, zalogaj domaćih specijaliteta i muziku. Među komšijama će biti i vlasnici radnji, knjižari, ugostitelji, frizeri, zanatlije, poznata lica iz „kraja“… Druženje će imati i humanitarni ton i solidarnost sa stradalima u poplavama, pa će se prikupljati pomoć u vidu sredstava za higijenu i dezinfekciju.

»»» U subotu, 31. maja od 18.00, u Etnografskom muzeju biće održan godišnji koncert MŠ „Petar Konjović“. Na programu su dela domaćih autora.

#Instajutro - Miloš Đajić
#Instajutro – Miloš Đajić

»»» U nedelju, 1. juna od 20.00, u CZKD (Birčaninova 21) scenski performans „Omaž Njegošu“ izvešće glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović.

»»» Prvenstvo Srbije u sedećoj odbojci igra se sutra u 11.00 u sali OŠ „Đura Jakšić“ na Kanarevom brdu. Na programu su tri utakmice: KSO Smeč – OKI Serva, zatim KSO Kragujevčani – KSO Subotica i KSO Smeč“ – OKI Feniks. Organizaciju takmičenja pomogli su Sportski centar „Olimp“, Sekretarijat za sport i omladinu i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda.

»»» Umetnička dela (slike, grafike, ilustracije i fotografije) mogu da budu vaša, uz humanitarnu donaciju. U postavci humanitarne izložbe koja je otvorena u KomBank Art holu u Makedonskoj 29, je 105 radova, među kojima su dela profesora i studenata FPU, umetničkog tima SilkSkrin, kao i podvodne fotografije Ivane Orlović Kranjc i Janeza Kranjca. Posetilac, zainteresovan za određeni izloženi rad, može da ga dobije odmah, ukoliko donese uplatnicu koja potvrđuje da je na namenski humanitarni račun Vlade Republike Srbije (840-3546721-89) uplaćen iznos jednak ili veći od iznosa koji je za taj rad označen kao minimalni (od 1.000 do 30.000 dinara). Uplate mogu da se izvrše i u ekspozituri Komercijalne banke, na licu mesta, bez provizije.

»»» U Galeriji opštine Vračar (Njegoševa 77) od 5. (20.00) do 23. juna biće otvorena izložba Jelene Antić „Ključne reči / #Keywords“.

»»» U UK Parobrod, 2. juna u 20.00, biće otvorena izložba „#Instajutro“ Miloša Đajića, prva multimedijalna izložba fotografija sa društvene mreže Instagram. Na otvaranju, pored autora, govoriće Nebojša Babić (fotograf), Ivan Ćosić (dizajner i aktivista na Internetu) i Milena Rajković (direktorka UK Parobrod). Izložba obuhvata više od 140 fotografija jutra i izlaska sunca snimljenih najčešće u Zemunu, ali i na drugim mestima koje će biti predstavljene u različitim formatima i formama.

»»» U subotu, 31. maja biće odigrane dve predstave za najmlađe u objektima Super Vero. Na Novom Beogradu od 13.00 na programu su „Lovačke priče“, a od 14.00 na Voždovcu „Vila Gusarka, Zvončica i kapetan Kuka“. (danubeogradu.rs)