Naslovna » BG špijun » Pančevo: Majski dani knjige – Egzotika novog realizma
Majski dani knjige u Pančevu
Majski dani knjige u Pančevu

Pančevo: Majski dani knjige – Egzotika novog realizma

Od 27. do 30. maja u Pančevu će biti održana manifestacija Majski dani knjige pod sloganom „Egzotika novog realizma“. Ovogodišnji festival posvećen je ruskoj književnosti.

Svakog dana, od utorka, 27. maja, na programu će biti promocije, predavanja, tribine, književne večeri i radionice na kojima će učestvovati Ana Kozlova, Zahar Prilepin, Roman Senčin, Goran Gocić, Jasmina Ahmetagić, Marija Šarović, Vladimir Palibrk, Nesiba Palibrk Sukić i drugi. Ulaz na sve programe je besplatan.Za dž

Publika će u poslednjoj nedelji maja imati priliku da se upozna sa najcenjenijim predstavnicima ruskog novog realizma, da sazna šta o ruskim klasicima i ruskoj avangardi imaju da kažu naši istraživači i autori, kao i da prisustvuje promociji knjige ovogodišnjeg laureata NIN-ove nagrade, čiji roman govori o egzotičnim predelima Istoka.

Književna druženja će upotpuniti i kvalitetan program namenjen najmlađim čitaocima, koji se realizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva i manifestacijom BUDI – Bijenale umetničkog dečjeg izraza.

Majski dani knjige su međunarodna kulturna manifestacija koju već deset godina uspešno organizuje Gradska biblioteka Pančevo. Biće organizovan i sajam knjiga na otvorenom na kome izlažu ugledni srpski izdavači. (danubeogradu.rs)

loading...