Naslovna » BG servis » Pomažu i turističke organizacije Srbije
Pomoć ugroženima
Pomoć ugroženima

Pomažu i turističke organizacije Srbije

Na inicijativu Turističke organizacije Srbije, regionalne i lokalne turističke organizacije širom Srbije pridružile su se akciji prikupljanja humanitarne pomoći ugroženima od poplava koje su zadesile našu zemlju u proteklih nekoliko dana.

Pomoć za ugrožene građane prikupljaće se tokom vikenda, u prostorijama TO Vojvodine i TO Regije Zapadna Srbija i lokalnih turističkih organizacija u Beogradu, Novom Sadu, Smederevu, Užicu, Kragujevcu i Nišu. Građani su se već u velikom broju odazvali ovom pozivu. Pomoć će biti distribuirana u saradnji sa lokalnim koordinacionim centrima.

Pored humanitarne pomoći hrani, vodi, odeći i lekovima, turističke organizacije pozvale su predstavnike turističke privrede i sve građane koji su u mogućnosti da obezbede besplatan smeštaj za ugrožene stanovnike da se jave turističkoj organizaciji u svom gradu. TO Užica već je obezbedila 100 ležajeva u hotelima i privatnim smeštajnim jedinica u Užicu.

Opština Čajetina, TO Zlatibor i Udruženje hotelijera opštine Čajetina stavljaju na raspolaganje smeštaj u pojedinim objektima. Svim volonterima, spasiocima i rasenjenim licima na raspolaganje se stavljaju sledeći kapaciteti:

– Hotel Palisad depadans (80 ljudi) do 26. maja
– Hotel Zlatibor Mona deset soba do 24. maja
– Hotel Olimp pet soba do 27. maja
– Hotel Idila četiri sobe do 19. maja
– Odmaralište Dunav 12 soba do 23. maja
– „Wai Tai“ deset soba do 23. maja
– Studentsko odmaralište Ratko Mitrović pet soba do 22. maja
– konačište TO Zlatibor dva apartmana do 25. maja
– oko 50 soba u privatnom smeštaju.

U Beogradu, raspoložive smeštajne kapacitete do sada su pružili: hoteli Hyatt Regency Belgrade, Falkensteiner, Palace, Crystal, Slavija, Rex, Hotel N, Oasis, Bristol i apartmani Crystal Code, koji su na raspolaganju ugroženima.