Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Prijateljske ruke preko vode: Jovan Kolundžija i Taurunum
Jovan Kolundžija i Taurunum
Jovan Kolundžija i Taurunum

Prijateljske ruke preko vode: Jovan Kolundžija i Taurunum

U nedelju, 25. maja od 20.00, biće održan prvi koncert iz serije „Prijateljske ruke preko vode“ koji će održati violinista Jovan Kolundžija i ansambl Taurunum.

Centar lepih umetnosti Guarnerius pokreće seriju od pet koncerata čiji su prihodi namenjeni za pomoć ugroženima sa poplavljenih područja Srbije. Ciklus koncerata koji će trajati do kraja juna, a Jovan Kolundžija će svirati sa našim najtalentovanijim i nagrađivanim mladim umetnicima.

U koordinaciji sa organima lokalne samouprave i kriznim štabovima, posetioci koncerata umesto kupovine ulaznica, doniraće pomoć koja je za određeni grad najpotrebnija u datom trenutku.

Prvi koncert je posvećen žiteljima Svilajnca. Pozvani su posetioci da donesu sredstva za higijenu i dezinfekciju, pelene i kućnu hemiju.

Dvanaestočlani gudački kamerni ansambl Taurunum čine učenici odseka za talente MŠ „Kosta Manojlović“ iz Zemuna. Sa Kolundžijom će svirati „Godišnja doba“ Antonija Vivaldija i dela Pjacole, Sarasatea, Hačaturijana i ruskih autora Sviridova i Dunaevskog. (danubeogradu.rs)

loading...