Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi Gruvlend festival, 9. maja
Gruvlend festival
Gruvlend festival

Prvi Gruvlend festival, 9. maja

U Domu omladine Beograda, 9. maja od 19.00, biće organizovan prvi Gruvlend festival. Cena ulaznice je 400 dinara.

Na festivalu će se okupiti autori koji objavljuju pesme na etiketi Gruvlend koju su osnovali članovi benda Zemlja gruva. Upravo će ova grupa otvoriti Gruvlend festival.

Misija Gruvlenda je da pruži podršku domaćim i neafirmisanim autorima, da ih stimuliše, afirmiše, edukuje i podrži u širenju kvalitetne muzičke scene u Srbiji, bez obzira na žanrove u kojima oni stvaraju. Veoma zanimljiva je šarenolikost muzičkih žanrova autora koje Gruvlend predstavlja, a koji se kreću od šlagera, preko regea, dancehalla, rock’n’rolla, elektro, hip hopa do r’n’b-a.

Neki od autora su poznati beogradskoj publici kao Hornsman Coyote, BegeFank, Marko CYA, Srđan Marković, dok će zanimljive muzičke pojave kao Luke Black, Tommy T, Prašine, Dema, Beograd tek čuti.

Pre nastupa izvođača, zainteresovani mogu da pogledaju video o autorima, u produkciji Gruvlenda i theNO filma. Video je urađen u formi intervjua, gde svaki autor govori o svom projektu, o načinu stvaranja muzike, o tome šta je muzika i koji bi uticaj kao autor voleo da ostvari. Cilj videa je da predstavi autore, i naglasi raznovrsnost pristupa i poimanja muzike. (danubeogradu.rs)