Naslovna » Izlasci » Sport » Red Bull King of the Rock: Pobedi ako smeš, jer čeka te zatvor!
King of the Rock (foto: Predrag Vučković)
King of the Rock (foto: Predrag Vučković)

Red Bull King of the Rock: Pobedi ako smeš, jer čeka te zatvor!

Najprestižniji svetski jedan na jedan turnir Red Bull King of the Rock spreman je za peto izdanje, a četvrto u Srbiji.

Najbolji basketaši iz 26 zemalja boriće se za odlazak na svetsko finale koje će ove godine po prvi put biti održano u Tajvanu u zatvoru Samasana. Kvalifikacioni turniri u Srbiji biće održani 31. maja, a najboljih 64 igrača će se boriti 01. juna za titulu kralja i odlazak u zatvor.

Četvrto izdanje Red Bull King of the Rock turnira u Srbiji svrstava našu zemlju među tradicionalne učesnike najprestižnijeg svetskog jedan na jedan turnira.

U subotu, 31. maja, na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu, biće održana četiri kvalifikaciona turnira sa ukupno 256 igrača koji će se boriti za prolaz na nacionalni finalni turnir gde će se najbolja 64 igrača boriti za titulu kralja i odlazak u zatvor Samasana u Tajvanu.

Jedan na jedan

Kvalitet turnira i samih utakmica iz godine u godinu raste što potvrđuje i sve veće interesovanje kako igrača, tako i publike koja je na prethodnim turnirima ispunjavala tribine do poslednjeg mesta.

Format takmičenja ostaje isti kao i prethodnih godina. I u okviru kvalifikacija i u finalnim borbama, igrači će se pridržavati košarkaških pravila igre „jedan na jedan“. Računaju se samo dva i tri poena u petominutnoj igri, dok pet faulova znači automatsku diskvalifikaciju. Takmičenje je otvoreno i za amatere i za profesionalce, međutim igrači moraju da budu stariji od 16 godina kako bi stekli uslov za učešće.

Na svetskom finalu Red Bull King of the Rock, naći će se ukupno 32 igrača iz 26 zemalja: Angole, Azerbejdžana, Bahreina, Belorusije, Gruzije, Nemačke, Hong Konga, Indije, Italije, Japana, Jordana, Kazahstana, Kuvajta, Letonije, Libana, Livanije, Malte, Meksika, Filipina, Rusije, Srbije, Španije, Tajvana, Tunisa, Turske i SAD.

Svi zainteresovani igrači mogu se prijaviti za učešće na turniru OVDE. Kotizacija za turnir iznosi 500 dinara, a sva sredstva prikupljena na ovaj način idu u fond turnira koji će podeliti četiri pobednika kvalifikacionih turira koji se održavaju 31. maja. (danubeogradu.rs)