Naslovna » Izlasci » Izložbe » SKC: Multimedijalna izložba „Skejt mi je“
Skejt mi je
Skejt mi je

SKC: Multimedijalna izložba „Skejt mi je“

Od 16. (19.00) do 29. maja u SKC-u biće otvorena izložba „Skejt mi je“ Rajka Radosavljevića, Stevana Lončarevića i Severa Stankovića.

Ovaj multimedijalni projekat posvećen je skejtbordingu i originalan je umetnički izraz sa beogradskog asfalta.

U subotu, 17. maja, u okviru Noći muzeja biće održan omaž ovoj izložbi. U 18.00 počinje „Game of Skate“, takmičenje u izvođenju skate trikova, a pobednik dobija „zlatnu“ dasku.

Program će biti praćen autorskim videom Rajka Radosavljevića na velikom platnu, a muziku će da puštaju DJ Marko DMC i Shonsi. Od 22.00 nastupaju autorski bendovi (The Desert, The Flash Community i Ne tamo) u kojima sviraju autori izložbe „Skejt mi je“, kao i članovi beogradske skejt zajednice i drugi umetnici. Njihov nastup pratiće VJ Mario. Dva sata posle ponoći nastupiće didžejevi.

Skejtbording – način života

Izložbu o skejtbordingu „Skejt mi je“ predstavlja grupa umetnika okupljena oko „Ne tamo“ i „Ratz 13“, organizacija koje se zalažu za promociju skejtbordinga i alternativne underground kulture na više načina i nivoa.

Njihova umetnost je vezana za skejtbording, kao smisao životnog stila i izraz urbane gradske kulture koja je iznikla na samim ulicama i budžacima grada. Njihov medij su stare istrošene daske, fotografije i video.

Skejtbording kao način života i izražavanja inspirisao je mnoge umetnike da svoje radove koncipiraju na temu ulice. U početku, različiti umetnici su se takmičili ko će da napravi što bolju grafiku za dasku. Takođe postoje i skulpture od starih skejtbordova pa čak i električne gitare napravljene od starih dasaka, a urbanu skejt modu su prihvatili mnogi koji i nemaju veze sa skejtom.

Skejtbording je dosegao širi pojam i smisao među ljudima, od pukog voženja i takmičenja u trikovima. (danubeogradu.rs)

loading...