Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Stefan Milenković u Beogradu, 10. juna
Stefan Milenković
Stefan Milenković

Stefan Milenković u Beogradu, 10. juna

Naš istaknuti violinista, Stefan Milenković organizuje seriju koncerata u Čikagu, Torontu, Njujorku i Beogradu od kojih će sav prihod donirati poplavama pogođenom stanovništvu u Srbiji.

– Užasno mi je teško što u ovom trenutku ne mogu da budem u Srbiji. Najradije bih da budem negde gde bih direktno pomagao ljudima. Ono što mogu da uradim sada, to je da sviram za vas. Radim intenzivno sa timom na tome da organizujemo humanitarne koncerte na američkom kontinentu gde ima mnogo Srba i isto tako u Beogradu, nadam se, u Sava centru. Situacija je teška sada. Sa ovim koncertima, ne samo da ćemo prikupiti sredstva, nego mislim da ćemo na neki način i osvestiti ovaj svet koji zbog medija kao što su CNN i BBC, ni ne znaju šta se događa kod nas. To je neoprostivo ali zbog nekog razloga je tako. Svi se borimo na svoj način, ja ću se boriti sa violinom. Nadam se da ono što osećamo svi sada, ove emocije, ovaj naboj, ovaj gnev, ovu odlučnost, da nećemo zaboraviti za šest meseci, za godinu dana, za dve godine jer tako će isto biti potrebna i te kako pomoć i to ogromna pomoć da se u ugroženim područjima život vrati na normalu. Sada je ono direktno vidljivo ali za šest meseci kada vest ne bude na naslovnim stranama, treba da se setimo onoga što osećamo sada. Uz vas sam. Hvala. Držite se! – poručio je Stefan Milenković.

Koncert u Čikagu biće održan 6. juna u Fulton Hall-u, a koncerti u Torontu i Njujorku planirani su za jun i jul. Nastup u Beogradu sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, zakazan je za 10. jun. (danubeogradu.rs)