Naslovna » Porodica » Deca » Vitezovo proleće, 11. maja
Vitezovo proleće
Vitezovo proleće

Vitezovo proleće, 11. maja

Beogradski festival pisaca za decu Vitezovo proleće, dvanaesti po redu, tradicionalno će biti održan u Velikoj dvorani Sava centra u nedelju, 11. maja od 12.00, uz učešće poznatih dečjih pisaca i javnih ličnosti. Ulaz je slobodan.

U festivalskom programu deci će se predstaviti pisci iz dečjih lektira i čitanki, kao što su Matija Bećković, Dobrica Erić, Krstivoje Ilić, Radomir Andrić, Milovan Vitezović, Raša Popov, Nedeljko Popadić, Miodrag Jakšić, Ljubomir Ćorilić, Slobodan Stanišić, Svetislav Vuković, Rade Đergović i drugi, kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva.Za dž

U okviru festivala biće dodeljeno 1.000 knjiga i diploma – nagrada talentovanoj deci iz osnovnih škola širom Srbije za literarno i likovno stvaralaštvo. Nagrade će biti dodeljene i laureatu ovogodišnjeg festivala Ljubomiru Ćoriliću, koji će je dobiti za životno delo za izuzetan doprinos u stvaralaštvu za decu, dok će povelje biti uručene Aleksandru Čotriću, za izuzetan doprinos razvoju aforizma u književnosti za decu, i Radi Đuričin, za izuzetan i dragocen doprinos ulepšavanju sveta deteta.

Pored naših najznačajnijih pisaca za decu, program za najmlađe će podržati svojim učešćem i mnoge javne ličnosti domaće muzičke i glumačke scene, kao što su Peđolino, Leontina i hor „Čarolija“, Bora Đorđević, Mari Mari, Ivana Jordan, Dragan Bjelogrlić, Rada Đuričin i mnogi drugi.

Organizator festivala je naš jedini književni časopis za decu „Vitez“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.