Naslovna » Avio karte » Air Serbia: Od 19. juna tri puta nedeljno Beograd – Pula
Pula
Pula

Air Serbia: Od 19. juna tri puta nedeljno Beograd – Pula

Nacionalna aviokompanija Air Serbia (Er Srbija), uvodi novu letnju liniju Beograd – Pula sa tri leta nedeljno od 19. juna 2014.

Ovo će biti treća letnja destinacija na Jadranskoj obali u Hrvatskoj pored već popularnih destinacija za odmor, Dubrovnika i Splita.

Na uspostavljanje linije ka Puli je veliki uticaj imala inicijativa predstavnika Privrednih komora Istre i Srbije. Zahvaljujući uspešnom dogovoru, letovi će ponuditi povezanost ne samo za goste iz Beograda već i za turiste iz Rusije, Skandinavije, Švajcarske, Austrije i Nemačke. Letovi iz Pule su odlično povezani preko matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu sa velikim brojem odredišta širom Evrope, uključujući Stokholm, Kopenhagen, Dizeldorf, Prag, Štutgart, Berlin, Beč, Cirih, Moskvu, i Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Iz Pule, putnici mogu lako stići do obližnjih atraktivnih letovališta Kopra, Portoroža, Poreča, Vrsara, Rovinja. Na raspolaganju je dnevna autobuska linija od Pule do Portoroža, Kopra i Opatije i cena autobuske karte iznosi oko 10 evra.

Let do Pule je obavljan u svakoj prethodnoj letnjoj sezoni od 2008. godine. Istra je veoma popularna destinacija za godišnji odmor. Pored Pule, sa njenim istorijskim spomenicima, ima mnogo sadržaja za putnike koji su ovu destinaciju izabrali za svoj godišnji odmor kao što su Arena iz Rimskog doba, sagrađena za vreme Imperatora Vespasana, Forum, Trijumfalna kapija – Sergia, Dvostruka kapija, muzeji, Akvarijum i mnogi drugi. Blizina Briona, Poreča, Vrsara, Kopra, Portoroža i Trsta, koji se nalazi na samo 123 km od Pule, čini ovu liniju još atraktivnijom.

Letovi na liniji Beograd-Pula će biti obavljani avionom ATR 72, od 19. juna do 21. septembra. Let traje oko sat i po.

Povratna avio karta za let do Pule i nazad košta od 130 evra. (danubeogradu.rs)

Red letenja

Beograd – Pula: JU224 … utorkom i četvrtkom … 12:50 – 14:20
Beograd – Pula: JU224 … nedeljom … 13:45 – 15:15
Pula – Beograd: JU225 … utorkom i četvrtkom … 14:50 – 16:15
Pula – Beograd: JU225 … nedeljom … 15:45 – 17:10