Naslovna » Izlasci » Sport » Akcija „Joga dani dobrih dela“

Akcija „Joga dani dobrih dela“

Joga savez Srbije i ove godine sprovodi akciju „Joga dani dobrih dela“ a centralna manifestacija biće održana 21. juna od 12.00 u Knez Mihailovoj.

Veliki broj jogina izvešće performans – kratak serijal „Pozdrav Suncu“, a revijalni sastav Joga saveza Srbije prikazaće trenutno najpopularniji art joga similiris stil joge. Manifestacija u centru Beograda okupiće jogine iz 42 grada Srbije, a učestvovaće i predstavnici joga saveza Crne Gore, Češke i Austrije.

Joga performansom se pozivaju svi građani da učine neko dobro delo sebi, članovima porodice, prijateljima ili sugrađanima.

Akcija „Joga dani dobrih dela“ tradicionalno se održava već šestu godinu zaredom, pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije. Ovaj performans biće održan 29. juna od 18.00 i u Novom Sadu na Trgu slobode (Trg Svetozara Miletića).

„Vežbajte jogu sa nama“

Zainteresovani građani mogu da se priključe i akciji besplatnih časova joge u prirodi „Vežbajte jogu sa nama“. Tradicionalna akcija odvija se pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije sa ciljem da se građanima Srbije omogući da vežbaju jogu i pasivan odmor zamene aktivnim, uz vođstvo školovanih i sertifikovanih instruktora Joga.

Ove godine akcija se sprovodi do 14. septembra u Beogradu, i u još 42 grada Srbije. Info: www.yogasavezsrbije.com

Peti međunarodni festival joge – Srbija 2014.

I ove godine Joga savez Srbije će organizovati Međunarodni festival joge – Srbija 2014, 6. i 7. septembra na Adi Ciganliji. Festival okuplja predstavnike joga centara iz zemlje, učitelje i praktikante joge iz čitavog sveta koji će u zvaničnom programu predstaviti različite stilove joge.

Posebna pažnja na festivalu biće pridata prezentaciji trenutno najpopularnijeg stila joge u svetu art joga similiris, koju će predstaviti revijalni sastav Joga saveza Srbije i joga klubovi koji neguju ovaj stil joge.

Međunarodni joga kamp

Joga svez Srbije svake godine organizuje seminar joge kao program stručnog usavršavanja joga instruktora. Seminar je međunarodnog karaktera i pohađaju ga instruktori i praktikanti joge iz čitavog sveta koji u toku sedmodnevnog programa prolaze ozbiljnu, intenzivnu joga praksu. Seminar vodi međunarodni majstor joge prof. dr Predrag Nikić. Ove godine seminar će se održati na Kopaoniku od 6. do 13. jula. (danubeogradu.rs)

loading...