Naslovna » BG servis » Akcija „Za zeleniji Beograd“
Za zeleniji Beograd
Za zeleniji Beograd

Akcija „Za zeleniji Beograd“

U toku je tradicionalna akcija „Za zeleniji Beograd“, koju po dvanaesti put zaredom, realizuje JKP „Zelenilo – Beograd“.

Prijavljivanje učesnika po opštinama započeto je krajem aprila. U opštinama Zemun, Novi Beograd i Vračar završena su prijavljivanja i kod njih je izbor u toku, dok je u opštinama Zvezdara, Čukarica, Palilula, Savski venac, Voždovac, Rakovica i Stari grad prijavljivanje sugrađana produženo i traje do 12. juna.

Opštine će komisiji na nivou grada dostaviti svoje pobednike u pet kategorija takmičenja: najlepša zelena površina oko stambene zgrade, najlepši balkon, najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata, najlepše školsko dvorište i najlepše zelenilo oko predškolske ustanove.

Osvajači prvih mesta sa svih deset gradskih opština učestvuju u takmičenju na nivou grada. Završna svečanost, na kojoj će biti proglašeni „najbolji od najboljih“, biće održana krajem juna.

JKP „Zelenilo – Beograd“ ovom akcijom daje primer kako se treba odnositi prema sredini u kojoj živimo podizanjem ekološke sveti građana o značaju, zaštiti i unapređenju zelenih površina. (danubeogradu.rs)

loading...