Naslovna » BG svaštara » Promocije » Allied Telesis – Softvare Defined Networking (SDN)
Allied Telesis
Allied Telesis

Allied Telesis – Softvare Defined Networking (SDN)

Allied Telesis globalni provajder sigurnih IP/Enthernet svičing rešenja i vodeća kompanija u pružanju usluga IP Triple Play mreža i mrežne infrastrukture, danas je otkrio vise detalja o svojoj jedinstvenoj viziji za evoluciju Software Defined Networking (SDN).

Manje od godinu dana od lansiranja Allied Telesis Management FrameworkTM (AMF) rešenja, menadžment Allied Telesis-a je saopštio da iako postoji mnogo aktivnosti oko SND-u data centrima, usvajanje SDN-baziranih rešenja u “data” centru, usvajanje SDN-a u mrežama preduzeća će dobiti zamah tek kada se stvore aplikacije koje će pružiti pravu vrednost poslovanju. Kompanija je odlučila da će stvaranje novih poslovnih vrednosti koje proizilaze iz SDN-a zahtevati nekoliko koraka.Promo

Allied Telesis je priznao da je prethodna SDN inovacija prvenstveno bila usmerena ka nivou kontrole, ostavljajući nivo upravljanja nedovoljno razvijenim. Imajući to u vidu, prvi korak Allied Telesis-a je bio da razvije AMF, koji je doneo inovativno rešenje koje pojednostavljuje upravljanje mrežom i smanjio operativne troškove.

Sledeće, Allied Telesis je stvorio end-to-end sposobnu platformu za SDN koja je u skladu sa najnovijim ratifikovanim OpenFlow standardima. Ova platforma je dizajnirana da bude hibridna i da istovremeno omogućava i OpenFlow i tradicionalno inteligentno Layer 3 prespajanje i da se moze konfigurisati na per-port bazi.

Ovom platformom može da se upravlja pomoću AMF-a, da bi pružila moćno i isplativo rešenje za upravljanje SDN mreže.

Konačno, Allied Telesis konačno radi sa partnerima u kreiranju SDN aplikacije koje rešavaju poslovne probleme u “realnom“ svetu. Početni fokus je na kancelarijskim aplikacijama za poslovne korisnike.

„SDN stvara nove inovativne mogućnosti za pružanje fleksibilnih, bezbednih, pouzdanih komunikacionih mogućnosti koje se stvaraju otvaranjem prema mobilnim uređajima i sve većem usklađivanju sa mrežama velikih sistema. Allied Telesis ima višedecenijsko iskustvo u kreativnom rešavanju problema u mrežama velikih sistema, a sada je to iskustvo primenila na rešenja zasnovana na SDN-u“, rekao je Ivan Mladenović, regionalni menadžer za Balkan u Allied Telesis-u.

Moćna kombinacija AMF-a u upravljačkoj oblasti OpenFlow i u kontrolnoj oblasti pruža idealnu platformu za dalje inovacije za razvoj jedinstvenog i pametnog mrežnog rešenja. Dodatno, fleksibilna AMF platforma podržava prethodne Allied Telesis proizvode, uključujući i prekidače radne grupe i moguće je migrirati starije mrežne sisteme na AMF sistem, bez nastanka većih investicija.

Seiichiro Sato,director Allied Telesis za Global Product Management, rekao je “Kao član Open Networking Foundation (ONF), Allied Teleesis je potpuno privržen nalaženju načina da predstavi vrednost iz SDN rešenja za naše klijente. Mi smo uzbuđeni što možemo pokazati prve SDN aplikacije, baziranim na Allied Telesis platformama na Tokyi Interop-u, Juna 2014.godine”

U budućnosti, Allied Telesis-ov razvoj će još više poboljšati AMF/OpenFlow ponudu da podržava bežične uređaje, veće mreže i raznovrsnost poslovnih modela.

Za više informacija, posetite: alliedtelesis.com/amf

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.