Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradska nedelja umetnosti 2014, 20-28. jun
BNU 2014
BNU 2014

Beogradska nedelja umetnosti 2014, 20-28. jun

Na više lokacija u gradu, od 20. do 28. juna, biće održana četvrta Beogradska nedelja umetnosti (BNU) pod sloganom „Obojimo beo grad“.

U Domu omladine Beograda. biće organizovane radionice iz oblasti fotografije, event menadžment, plesa, muzike, strateškog planiranja i pozorišne umetnosti.

U okviru pratećeg programa biće organizovana modna revija „Young Walk“ na kojoj će svoje radove predstaviti deset mladih modnih dizajnera, zatim izložba fotografija studenata „Beograd kroz ključaonicu“ kao i izložba likovnog umetnika Dejana Mandića, koncerti grupe MaraQYa i studentkinja FMU-a, Katarine Ranković i Ljubice Damčević.

BNU za decu

U saradnji sa plesnim klubom „Elit“ biće organizovana „BNU Be Fresh“ – plesna bitka na kojoj će svoja plesna umeća prikazati učesnici edukativnih radionica.

Ove godine posebna pažnja posvećena je organizaciji dečjeg programa „Beogradska nedelja umetnosti za decu“ koji je osmišljen sa ciljem da se deci predškolskog uzrasta ponudi kvalitetan umetnički sadržaj, koji će im pomoći da razvijaju svoje kulturne potrebe i navike. Ovaj program biće organizovan u predškolskim ustanovama „Vračar“, „Dečiji dani“, „11.april“ i u DKC „Majdan“.

Posle završenih radionica, u UK „Parobrod“ 27. juna biće organizovana izložba dečjih radova kao i javna tribina „Kultura i ti na ti“ na kojoj će o kulturnim potrebama dece govoriti Branka Kostić iz Francuskog instituta, Hana Stamatović, dečiji psiholog, Anđelka Janković, menadžer u kulturi, i Lidija Seničar iz DKCB-a. (danubeogradu.rs)