Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Damir Urban obradio „Ne brini“ grupe U škripcu
Damir Urban - Ne brini
Damir Urban - Ne brini

Damir Urban obradio „Ne brini“ grupe U škripcu

Hrvatski muzičar Damir Urban obradio je pesmu „Ne brini“ kultne beogradske grupe U škripcu za potrebe filma „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ crnogorskog režisera Nikole Vukčevića, čije se bioskopsko prikazivanje očekuje najesen.

Za „Ne brini“ snimljen je i spot koji je kao i film sniman u Zagrebu, Londonu i Podgorici, dok su kadrovi muzičara snimani na atraktivnoj lokaciji zagrebačkog studija Embrio production. Izdavač singla „Ne brini“ Urbana & 4 je zagrebački Aquarius Records, a spot je nedavno premijerno prikazan na regionalnom MTV-iju.

U filmu „Dječaci iz ulice Marksa i Englelsa“ Damir Urban igra i jednu od uloga, muzičara koji dolazi u London da snimi nekoliko svojih pesama i tamo susreće prijatelja iz mladosti Stanka, kog tumači poznati hrvatski glumac Goran Bogdan. Na kraju u filmu zajednički snimaju Stankovu pesmu „Ne brini“.

U spotu osim glumca Zagrebačkog kazališta mladih Gorana Bogdana pojavljuju se i Emir Hadžihafizbegović, Ana Sofrenović i Nebojša Glogovac.

Film „Dječaci iz ulica Marksa i Engelsa“ je nastao po motivima drame “Instant“ poznatog srpskog pisca i redatelja Đorđa Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i reditelja Vukčevića, a u koprodukciji Crne Gore, Hrvatske i Srbije, uz produkcijsku podršku Slovenije.

Grupa U škripcu je pesmu „Ne brini“ autora klavijaturiste Zorana Vulovića objavila na svom albumu „U škripcu“ (1987), jedinim sa pevačem Aleksandrom Tabašem. (danubeogradu.rs)

loading...