Naslovna » Izlasci » Izložbe » Danas u 18.00 počinje XI Noć muzeja
Noć muzeja - Muzej nauke i tehnike
Noć muzeja - Muzej nauke i tehnike

Danas u 18.00 počinje XI Noć muzeja

Jedanaesta Noć muzeja u novom treminu – 7. juna, od 18.00 do 2.00 posle ponoći, doneće zanimljive postavke i brojna iznenađenja, a kako bi posetoci najbolje isplanirali svoju posetu muzejima, na raspolaganju im je i nekoliko praktičnih saveta i informacija.

U cilju bolje organizacije i lakšeg snalaženja, tradicionalno, Beograd će biti podeljen u sedam zona: Dorćol, Kalemegdan, Knez Mihailova, Trg Nikole Pašića, Bulevar – Slavija – Kneza Miloša, Topčider – Senjak – Dedinje i Novi Beograd – Zemun.

U Knez Mihailovoj ulici preko pute Beoizloga, smešten je info pult Noći muzeja. Na tom mestu svi zainteresovani mogu besplatno uzeti nove mape i biltene Noći muzeja sa dopunjenim informacijama u odnosu na 17. maj. Osim na tom mestu, biltene i mape moguće je preuzeti i u Turističkoj organizaciji Beograda (Knez Mihailova 5).

Danas ulaznica košta 450 dinara i ona važi za po jedan ulazak na čak 63 lokacije u Beogradu.

Kao poklon posetiocima Noći muzeja, grad Beograd je, zahvaljujući Direkciji za javni prevoz, odlučio da ulaznica Noći muzeja bude ujedno i putna isprava. To znači da će se od 17.00 pa sve do ponoći, svi posetioci sa kartom Noći muzeja, voziti besplatno kroz sve delove Beograda.

Svim ljubiteljima Noći muzeja i novih tehnologija na raspolaganju je i Android aplikacija Noć muzeja, namenjena posetiocima koji vole da sve neophodne informacije imaju u svom telefonu. Aplikacija sadrži mape sa pregledom svih lokacija i informacije kako o postavkama tako i o samoj manifestaciji Noć muzeja, a može se preuzeti sa Google Play Store-a.

Moja staza

Da bi što bolje organizovali svoj obilazak muzeja 7. juna, posetiocima na raspolaganju stoji i servis „Moja staza“ kojim mogu isplanirati ličnu rutu u Noći muzeja.

Na sajtu manifestacije www.nocmuzeja.rs se prijavljivanje na servis „Moja staza“ vrši posredstvom Facebook naloga ili e-mail adrese. Sadržaji se ubacuju klikom na simbol + koji se nalazi na svakoj stranici dešavanja ispred naslova. Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik.

Jedanaesta Noć muzeja počinje u 18.00. Dešavanja na sve 63 lokacije, osim pojedinih koncerata, performansa, Dečje ture (18.00-22.00), obilaska Novog groblja (19.00-00.00) i RTS-a (18.00-21.00) traju do dva sata posle ponoći.

Zbog Noći muzeja od 18.00 do dva sata biće zatvorene sledeće ulice: Uzun Mirkova (od Studentskog trga do Tadeuša Košćuška), Cara Uroša (od Cincar Janka do Uzun Mirkove) i Studentski trg (od Zmaja od Noćaja do Uzun Mirkove). (danubeogradu.rs)