Naslovna » Izlasci » Festivali » Dani Sarajeva u Beogradu, 14-16. jun
Dani Sarajeva u Beogradu - izložba
Dani Sarajeva u Beogradu - izložba

Dani Sarajeva u Beogradu, 14-16. jun

Manifestacija Dani Sarajeva u Beogradu biće održana od 14. do 16. juba a otvaranje je u subotu od 18.00 u Ustanovi kulture Parobrod (Kapetan Mišina 6a).

Na otvaranju festivala biće predstavljena izložba „People of Sarajevo & Sarajevo Dingbats“. Autorke izložbe Imrana Kapetanović i Aleksandra Nina Knežević predstaviće se publici u Beogradu i zvanično otvoriti festival.

„People of Sarajevo“ je dokumentarna zbirka fotografija koja svakodnevno nastaje na ulicama Sarajeva. Autorka Imrana Kapetanović, poput već poznatih Facebook strana „Beograđani“ i „Humans of New York“, objavljuje fotografije i kratke priče, anegdote ili crtice iz života Sarajki i Sarajlija.

Pored ovih fotografija, posetioci će imati priliku da pogledaju ali i kupe neke od upotrebnih predmeta poput torbi, nesesera, bedževa, majici, magneta, šolja, koje je kreirala grafička dizajnerka Aleksandra Nina Knežević. Ideja je od početnog specifičnog fonta slova u formi stilizovanih simbola Sarajeva, vremenom poprimila formu suvenira koji na svež i kreativan način slave identitet ovog grada.

Izložba fotografija Velije Hasanbegovića „Bunt“ biće postavljena u Knez Mihailovoj (ispred nekadašnjeg „Ruskog cara“) u ponedeljak, 16. juna, a organizovano vođenje kroz izložbu održaće se od 20.00 istog dana. Izložbu predstavlja kustoskinja Imrana Kapetanović. Fotografije Velije Hasanbegovića nastale su na protestima u Sarajevu 2013. godine.

U okviru festivala Dani Sarajeva u Beogradu biće održana i predstava „Helverova noć“ u Ateljeu 212 i projekcija filma „Savršeni krug“. (danubeogradu.rs)

Program

Subota, 14. jun
18.00… Otvaranje festivala i izložbe „People of Sarajevo“ i „Sarajevo DIngbats“ – Parobrod
20.00… Film: Savršeni krug – Parobrod

Nedelja, 15. jun
18.00… Vratiće se Valter, nosiće brushalter – Kuća kulture, Terazije 34
23.00… Navijaj za komšije: Argentina – BiH – KC Grad

Ponedeljak, 16. jun
18.00… Predstava: Helverova noć – Atelje 212
20.00… Izložba: Bunt – Velija Hasanbegović – Knez Mihailova
21.00… Predstava: Helverova noć – Atelje 212