Naslovna » BG špijun » Ex Yu Rock Fest u Starčevu, 28. juna

Ex Yu Rock Fest u Starčevu, 28. juna

U subotu, 28. juna, u Starčevu nadomak Pančeva biće održan šesti Ex Yu Rock Fest na kome će nastupiti Van Gogh, Babe, Goran Bare i Majke i drugi.

Očekuje se istinska rokenrol fešta što je potvrdio Zvonimir Đukić Đule:
– Bez obzira što se festival ne dešava u (Las) Vegasu nego u Starčevu, to veče će Starčevo biti Vegas i vatromet rokenrol muzike.

Posle kultnih Baba koje počinju svirku od 21.30 na stadionu FK Borac u Starčevu, na binu se od 23.00 penje Van Gogh, a Đule je najavio za Starčevo „dosta pesma s prethodnih albuma i, s obzirom da je početak turneje ‘Licem u lice’ povodom aktuelnog albuma ‘Neumeren u svemu’, na set listi će se naći veći broj pesama sa aktuelnog albuma“.

Program otvaraju mladi bendovi Kasirke iz Beograda i Final iz Pančeva, koji sviraju od 19.00, a potom sledi Bijelo dugme tribute od 20.00. Za kraj (00.30) na binu će i Goran Bare i Majke.

– Koncepcija festivala je takva da trudimo se da održimo duh vremena kada se na ovim prostorim svirao najbolji rokenrol. Svake godine, pa i ove, pružamo priliku mnogobrojnoj publici da uživa u svirci najboljih grupa sa ex Yu prostora – istakao je organizator festivala Petar Andrejić.

Festival će imati humanitarni karakter, pošto će deo prihoda biti namenjen za pomoć ugroženima u poplavama u Srbiji.

Muzičar, legendarni voditelj radio Beograda 202 i tradicionalni voditelj ove manifestacije, Vlada Janković Džet, smatra da je starčevački open air festival odličan primer i način da se „rokenrol revitalizuje na prostorima Srbije“.

– Nije rokenrol samo Beograd, Niš i Novi Sad. Publika postoji svuda, i u Starčevu, Plandištu, Bavaništu… U Starčevu imamo dva benda koja su u ovom trenutku u samom vrhu rok scene – Van Gogh i Majke. Mislim da je ovakav sastav mnogo jači od drugih festivala koji su bombastičniji i prisutniji u medijima – ocenio je Džet.

Ulaznica za Ex Yu Rock Fest košta 400 dinara preko Turističke organizacije Pančeva i Doma kulture Starčevo, kao i na dan održavanja festivala 28. juna na ulazu u opštinski stadion u Starčevu. (danubeogradu.rs)

loading...