Naslovna » BG špijun » Exit 2014: Regionalnu scenu predvode 2 Cellos
2 Cellos
2 Cellos

Exit 2014: Regionalnu scenu predvode 2 Cellos

Mladi hrvatski violončelisti, Luka Šulić i Stjepan Hauser poznatiji kao 2 Cellos, osvojili su svet svojim virtouznim interpretacijama dobro poznatih pop rok hitova, a u subotu, 12. jula, osvojiće i glavnu binu Exit festivala.

Od Majkla Džeksona, preko AC/DC sve do Nirvane, njihova izvođenja mejnstrim hitova klasičnim instrumentima oduševljavaju sve na koje naiđu, osvajajući simpatije takvih muzičkih veličina kakav je Elton Džon, koji je za njih izjavio: „Morate da ih čujete uživo, zaista su neverovatni! Poslednji put kad sam slušao nešto tako uzbudljivo bilo je 1960. na svirci Džimija Hendriksa“…

Njima se pridružuje sam krem regionalne muzičke scene. Jedna od omiljenih bina Exit festivala, Huawei Fusion, ugostiće ove godine neke od najboljih izvođača s ovih prostora.

Disciplin A Kitschme
Disciplin A Kitschme

Prvi dan festivala nam, pored već najavljenih The Afghan Whigs, Che Sudaka, Oratnitza i Quimby, donosi zvuk bendova Disciplin A Kitschme, S.A.R.S, Kal, Sopot i Killo Killo.

U petak, 11. jula, na istoj bini predstaviće se već najavljeni miljenici domaće publike i majstori nastupa uživo, Asian Dub Foundation, Hathors i Seward, a pridružiće im se Kanda, Kodža i Nebojša, Punčke i Frau Casio.

Treći dan Exit festivala na Fusion bini najavljen je novozelandski bend Shapeshifter, a isti dan sviraće i Bombaj štampa, Rundek Cargo Trio, Atheist Rap, Bernays Propaganda, Dvadesetorica, Love Hunters i Cotton Pickers.

Konačno, za poslednji dan festivala već su najavljeni holandski Birth of Joy, berlinski Mighty Oaks, japanski Tricot i internacionalni Between Sky and Earth. Na finalnom danu Exit-a sviraće i Beogradski sindikat, Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band, Dejan Petrović Big Band i Pips, Chips & Videoclips. (danubeogradu.rs)