Naslovna » BG špijun » Exit – festival koji se ne propušta
Exit festival

Exit – festival koji se ne propušta

U januaru ove godine, Exit je krunisan najprestižnijom titulom u festivalskoj industriji osvojivši nagradu za Najbolji veliki evropski festival.

Exit Avanturi i festivalima koje ona obuhvata – Exit-u u Novom Sadu i Sea Dance festivalu na plaži Jaz pisali su svi uticajni mediji sveta. Priznanja dobijena od medijskih magnata kao što su Time, Guardian, Daily Mail, Independent, Lonely Planet samo su neka u nizu mnogobrojnih lovorika koje je Exit ove godine pobrao, dok su kao posebne prednosti novosadskog festivala mediji isticali kvalitetan program, kao i nesvakidašnju festivalsku lokaciju.

Čuveni magazin Time napisao je da je prva asocijacija na Exit festival predivna Petrovaradinska tvrđava, publici omiljene katakombe i naravno bine. Međutim, ova sjajna lokacija, po rečima novinara Time magazina, nije jedini razlog zbog čega je Exit poneo laskavu titulu Najboljeg velikog evropskog festivala. Tome je u velikoj meri doprineo i odličan line-up i prijateljska atmosfera…

Guardian, čije rang liste su među najrelevantijim na svetu, ovoga puta uvrstio je celu Exit Avanturu u Top 25 festivala ovog leta, ističući neverovatnu atmosferu Petrovaradinske tvrđave, kao i idilu plaže Jaz.

U vodiču za evropske muzičke festivale za 2014. godinu, britanski Independent objavio je članak pod nazivom “Od srpskog Exit-a do španskog Benicassim-a”, gde je istaknut odličan program naše manifestacije, kao i izvođači kao što su Damon Albarn, Gloria Gaynor, Hurts, Suede, Mighty Oaks, Rudimetnal, Skrillex, Disclosure, Deep Dish…

Najbolji, najpovoljniji, neverovatni…

Britanski Daily Mail uvrstio je Exit u top deset svetskih festivala, ističući da je, pored toga što je jedan od najboljih, i jedan od najpovoljnijih festivala. U tekstu se posebna pažnja pridaje i neverovatnoj akustici Petrovaradinske tvrđave, kao i nastavku provoda na Sea Dance festivalu, za one najizdržljivije.

Vodeći svetski turistički vodič, Lonely Planet, najznačajniji vodič za putovanja na planeti, koji godišnje koristi više od 300 miliona ljudi prilikom izbora destinacija za putovanja, u svom majskom izdanju magazina, smestio je morsko izdanje Exit-a, Sea Dance festival u Budvi, na drugo mesto najboljih muzičkih dešavanja u Evropi za ovo leto!

Zanimljivo je da je Sea Dance festival, iako u svom prvom izdanju, predstavljen ispred nekih od vodećih evropskih festivala, kao što su mađarski Sziget (proglašen za najbolji evropski festival 2012. godine), engleski Secret Garden, nemački Berlin Festival ili francuski Rock En Sein.

Pored velikog uticaja na poboljšanje imidža Srbije, Exit predstavlja jedan od najvažnijih turističkih proizvoda zemlje. Po proračunima Vlade Srbije, USAID-a i nezavisne auditorske kuće Booze Allen Hamilton strani turisti za vreme Exit-a u Srbiji i Novom Sadu ostave oko 15 miliona evra, dok je Exit turističkoj ekonomiji Srbije do sada doprineo sa više od 100 miliona evra.

Ulaznice

Zbog velikog interesovanje za Exit Avanturu, ulaznice za festivale po povlašćenim cenama biće u prodaji još svega nedelju dana, do četvrtka, 3. jula u ponoć.

Posle toga, cena ulaznice za Exit iznosiće 6.990 dinara, a za Exit Avanturu 7.990 dinara, dok će dnevne ulaznice biti dostupne po ceni od 2.990 dinara. Takođe, do 3. jula u ponoć važiće i specijalni popust za srednjoškolce i studente. (danubeogradu.rs)

loading...