Naslovna » Izlasci » Festivali » FEDIS 2014 tradicionalno na Čukarici
FEDIS
FEDIS

FEDIS 2014 tradicionalno na Čukarici

Festival domaćih igranih serija – FEDIS 2014 – biće održan 7. i 8. oktobra u Kulturnom centru „Čukarica“ pod pokroviteljstvom opštine Čukarica.

Sporazum o podršci jedinom festivalu TV serija u Evropi potpisali su predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i pokretač manifestacije Nenad Milenković.

Tim povodom predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je će se opština, kao generalni pokrovitelj festivala, truditi da i u budućnosti organizuje manifestacije koje će okupaljati ne samo Čukaričane već i sve ljubitelje kulture i umetnosti.

Po rečima Nenada Milenkovića, producenta manifestacije, veoma je značajno što se festival po treći put održava na Čukarici, čime će doprineti afirmaciji ove opštine širom Balkana.

Festival domaćih igranih serija je međunarodnog karaktera, jer će se, osim desetak domaćih TV serija koje su premijerno prikazane ove televizijske sezone, na FEDIS-u pojaviti i gostujuća ostvarenja iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i Republike Srpske.

Ovogodišnji festival domaćih igranih serija otvoriće reditelj Miroslav Lekić, prošlogodišnji dobitnik Zlatne antene. Festival domaćih igranih serija, osim nagrade Zlatna antena za najboljeg glumca, glumicu i glumački par, dodeljuje nagradu i za najbolju režiju, scenario, fotografiju, kostim, montažu i muziku. (Beoinfo)