Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Iron Maiden: Na Kalemegdanu koncert za pamćenje
Iron Maiden
Iron Maiden

Iron Maiden: Na Kalemegdanu koncert za pamćenje

Posle rasprodatih i spektakularnih koncerata na ovogodišnjem, završnom delu „Maiden England“ turneje, popularni Iron Maiden sve su bliže beogradskom koncertu 17. juna na Kalemegdanu.

Produkcija koja se sprema ispod bedema Beogradske tvrđave biće jedna od najspektakularnijih u istoriji čuvenog benda iz Engleske.

Posebno mesto zauzima pirotehnika koju Iron Maiden dovoze sa sobom i za koju se sprema ceo jedan poseban tim ljudi u produkciji koncerta. Čak 30 različitih uređaja kontroliše ovaj aspekt produkcije u kojem ništa nije prepušteno slučaju.

Zanimljivo je da je ovogodišnja kompletna scenografija i rasveta u funkciji kreiranja takozvane „Arktičke bine“ koja je rimejk bine iz 1988. godine sa „Seventh Son of a Seventh Son“ turneje, ali uz novu, savremenu tehnologiju.

– Radili smo dugo na produkciji i u tim uključili dizajnere sa kojima smo radili još u osamdesetim, samo smo im sad na raspolaganje dali svu modernu tehniku za šou 21. veka – izjavio je tim povodom lider benda Steve Harris.

Bina koja se postavlja za ovaj koncert široka je čak 44 i visoka 17 metara i sadržaće nekoliko gigantskih zavesa sa slikama koje predstavljaju različite segmente koncerta. Popularna maskota Edi pojaviće se na bini u nekoliko izdanja od kojih je jedno visoko čak šest metara!

Mejdene na turneji prati tim od blizu 90 ljudi, koji dovozi produkciju u nekoliko šlepera sa ozvučenjem, rasvetom i spektakularnom pirotehnikom, dok bend u Beograd dolazi sa svojim avionom Boing 757 kojim pilotira lično pevač Bruce Dickinson!

Za koncert u Srbiji vlada veliko interesovanje širom zemlje i regiona, pa su ulaznice za Fan Pit rasprodate pre više od tri meseca pred koncert! U prodajnoj mreži Eventim ostalo je još ulaznica za Parter 1 i 2 po cenama od 3.500 i 2.990 dinara, što su ujedno najpovoljnije cene na celoj turneji.

Fanovima Mejdena popust i za Calling 2014!

Svim fanovima Mejdena je obezbeđen i popust od 500 dinara za kupovinu ulaznica za Bilija Idola 25. juna na Kalemegdanu. Fanovi mogu na prodajnim mestima Eventima u Beogradu (Ušće, Arena, Dom omladine, Bilet centar) da prikažu kupljene ulaznice za Iron Maiden iz bilo koje kategorije i tako obezbede popust na jednak broj ulaznica za Bilija Ajdola. (danubeogradu.rs)
Britanska zastava

loading...