Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Belgrade Goes Weird“ od 2. do 8. jula
Belgrade Goes Weird
Belgrade Goes Weird

Izložba „Belgrade Goes Weird“ od 2. do 8. jula

U galeriji KM8 (Kraljevića Marka 8, Savamala), od 2. do 8. jula biće otvorena izložba „Belgrade Goes Weird – The Weird street art collective showcase“.

U sredu, 2. jula u 20.00, šest članova nemačko-austrijskog street art kolektiva The Weird, predstaviće beogradskoj publici svoje ilustracije i radove rađene raznim print tehnikama.

Kolektiv The Weird je osnovan 2011. godine i čini ga grupa od deset umetnika. U svojim ilustratorskim i street art radovima, The Weird kombinuju uticaje popularne urbane kulture, avangardnih likovnih pravaca XX veka, science fiction i b-horror filmova 80-tih, uz neizbežnu dozu humora i ironije karakterističnih za grafiti umetnost.

Kvalitet i veština izvedbe njihovih radova nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, tako da je i spektar publike koja ih prati veoma širok – njihove eyeball-kicking kreacije su se do sada našle na mnoštvu javnih mesta, ali i u galerijama i art sajmovima širom sveta, ujedinjujući tako neformalnu street art scenu sa strukturiranim svetom savremene likovne umetnosti. Iako potiču sa street art scene, The Weird su aktivni i kao ilustratori, dizajneri, predavači i producenti elektronske muzike..

Izložbu „Belgrade Goes Weird“ organizuju Elektrika, Neurotitan i Urban Incubator Asocijacija, a pomoć su pružili Ministarstvo kulture, Austrijski kulturni forum i Grad Pančevo. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.