Naslovna » Izlasci » Festivali » Keyboard Days 2014, od 28. juna u Beogradu
Keyboard Days 2014
Keyboard Days 2014

Keyboard Days 2014, od 28. juna u Beogradu

Prvo izdanje novog festivala Keyboard Days biće održano 28. i 29. juna u Beogradu, ali i tokom septembra.

Festival je posvećen muzici za instrumente sa dirkama, a nastao je kao neophodna potreba da se široj publici prezentuju značajni međunarodni izvođači i kompozitori kroz seriju koncerata, projekciju muzičkih filmova, radionica, predavanja i izložbu analognih sintisajzera.

Idejni tvorci festivala su LP Duo (Sonja Lončar i Andrija Pavlović) u saradnji sa Zadužbinom Ilije M. Kolarca i UK Parobrod. Prvu ediciju festivala obeležiće muzičari iz Kolumbije, Velike Britanije, Japana kao i domaći izvođači.

U subotu, 28. juna od 20.00, u UK Parobrod nastupiće pijanistkinja Lola Perrin. Amerikanka koja živi u Londonu sviraće svoje kompozicije East End II (Film Phil Maxwell & Hazuan Hashim), Piano Suite III „Perpetual Motion“ i Piano Suite VI: Theory of K.

Dan kasnije, 29. juna od 11.00, u Kolarcu nastupiće Aisa Iđiri iz Japana, a uveče od 20.00 i LP Duo čiji će specijalni gosti biti Beogradski perkusionisti, Srđan Palačković i Ivan Marjanović

Japanska pijanistkinja sviraće dela Debisija i Prokofjeva, ali i delo „Sakura“ mladog britanskog kompozitora Livelina Mirdina. Domaći muzičari Sonja Lončar i Andrija Pavlović na repertoaru imaju dela Raičkovića, Božičevića, Antonija Koreje i Kima Helvega. (danubeogradu.rs)

loading...