Naslovna » Izlasci » Pozorište » Kraljevska plesna akademija u Pozorištu na Terazijama
Kraljevska plesna akademija
Centar za edukaciju baletskih igrača

Kraljevska plesna akademija u Pozorištu na Terazijama

U ponedeljak, 9. juna od 19.00, Kraljevska plesna akademija (Royal Academy of Dance) održaće svoj godišnji koncert.

To će ujedno biti i prilika da svi studenti pokažu svoje baletsko znanje i dostignuće, kroz teatarsku igru.

Kraljevska plesna akademija je svetski lider u edukaciji igre, međunarodno priznata organizacija sa najvišim standardima predavanja i učenja. Sa bazom u Londonu, Akademija je prisutna u 79 zemalja širom sveta. Srbija se takođe našla na toj velikoj listi zemalja koje imaju beneficije da uče i rade sa najkvalitetnijim kadrovima iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Centar za edukaciju baletskih igrača u Srbiji vodi Ana Savićević Došen, prvi student sa ovih prostora, na Akademiji.

Ana Došen je profesionalni baletski igrač sa više od 13 godina iskustva na sceni i pedagoškom radu u nastavi klasičnog baleta. Svoje profesionalo usavršavanje Ana Došen je nastavila u Londonu na Kraljevskoj plesnoj akademiji, gde je 2011. godine završila program za zvaničnong i registrovanog predavača te ustanove.

Time je Centar za edukaciju baletskih igrača ASD-RAD stekao pravo da po prvi put u Srbiji omogući deci da se obrazuju po programu Akademije kao i da pruži priliku svojim studentima da polažu isptite pred komisijom iz Velike Britanije i dobiju u potpunosti akreditovane kvalifikacije od najvećeg baletskog ispitnog odbora na svetu. (danubeogradu.rs)

loading...