Naslovna » BG svaštara » Književnost » Laguna: Igor Marojević – Beograđanke
Laguna: Igor Marojević - Beograđanke
Laguna: Igor Marojević - Beograđanke

Laguna: Igor Marojević – Beograđanke

Nova knjiga jednog od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca Igora Marojevića „Beograđanke“ (Laguna) biće predstavljena u četvrtak, 3. jula od 18.00, u „Jazz kafanici Bajloni“ (Cetinjska 15).

U novoj knjizi, na sebi svojstven način, Igor Marojević beskompromisno i živopisno problematizuje psihološke i ljubavne potrese likova netipičnih Beograđanki, bilo da žive u glavnom gradu ili su se iz njega iselile.

O drugačijim ženama na promociji će govoriti teoretičarka književnosti Milena Đorđijević, urednik Nenad Župac i autor Igor Marojević.

U pričama koje u celinu ujedinjuje žensko prvo lice čitaocima se predstavljaju drukčije devojke, žene, prijateljice, majke i ljubavnice. Sve one zajedno kao Beograđanke, ali i svaka za sebe, otkrivaju nam čudne i skrivene likove velegradskog miljea, koje na prvi pogled možda ne primećujemo.

– Iako su „Beograđanke“ moja prva prozna knjiga posle tri godine, pisao sam je znatno duže. Želeo sam da što uverljivije iz ugla svojih junakinja i glasom pozajmljenim od njih prikažem njihovu samoću i ljubavna zbližavanja, nesporazume, iskušenja i želje, njihove reakcije na okolnosti u kojima je tehnologija nezamenljiva, a opšta oskudica, novčana i duhovna, sve bezizlaznija. Pišući „Beograđanke“, bolje sam upoznao žene – istakao je Marojević.

Sve prisutne Beograđanke očekuje poklon iznenađenja. (danubeogradu.rs)