Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Konjički vikend, kupališna sezona, Igranka…
Konjički vikend
Konjički vikend

Mini BG vesti: Konjički vikend, kupališna sezona, Igranka…

»»» Ispred Delta City-ja, 14. i 15. juna, od 12.00 do 19.00, biće održana tradicionalna manifestacija Konjički vikend, u okviru koje će najmlađi imati priliku da besplatno jašu konje, voze se kočijama i dobro zabave.

»»» Od danas, 14. juna, počinje kupališna sezona na Adi Ciganliji. Takođe, otvaraju se i otvoreni bazeni SC Olimp, Milan Gale Muškatirović, 11. april, Tašmajdan; bazen na Košutnjaku je otvoren od prošlog vikenda, dok će bazeni SC Banjica i Vračar biti otvoreni posle 20. juna. Radno vreme bazena je od 10.00 do 19.00. Cena karte za otvorene bazene je 250 dinara, i 300 dinara za bazene Tašmajdan i Milan Gale Muškatirović.

»»» U subotu 28. juna (18.00-2.00), na košarkaškim terenima KK Crvena zvezda na malom Kalemegdanu, održaće se Velika beogradska igranka. Pored tematske muzike iz 50-ih i 60-ih godina prošlog veka, kada su igranke na Kalemegdanu bile atrakcija grada Beograda, biće održano i takmičenje u plesu. Nastupiće Mangupi, Boban & The Vera Kvark, Nick Loud & Neon Kings, Roots, VIS Limonade.

»»» Posetite za vikend i Mikser House! Još dva dana, do 16. juna, otvorena je izložba fotografija čuvenog francuskog glumca Žana Marka Bara.

»»» Izložba vajara Srbije 2014. biće otvorena od 16. (19.00) do 27. juna, u Kući kralja Petra I. Izlagaće 65 vajara, a dela će biti predstavljena i u Kući i u bašti ovog izlagačkog prostora. Radno vreme je od 12.00 do 20.00 svakog dana, a ulaz je slobodan.

»»» Udruženje Srpsko vino, u saradnji sa gradskim i državnim institucijama, i ove godine organizuje Zemunski vinski trg, 28. i 29. juna (18.00-23.00), na Velikom trgu u Zemunu. Vinski festival se održava u okviru manifestacije Dan Dunava. U okviru manifestacije, uz podršku Udruženja somelijera Srbije, 27. juna biće održana humanitarna aukcija arhivskih vina, kada će sav prihod ostvaren od aukcije biti uplaćen na namenski račun grada Beograda, za postradale od poplava.

»»» U četvrtak, 19. juna od 16.00, u Istorijskom muzeju Srbije (Trg Nikole Pašića 11) biće organizovana tura „Hlađenje u Muzeju„. Destination Office poziva sve zainteresovane na obilazak izložbe „U ime naroda“ sa autorom izložbe Srđanom Cvetkovićem.

»»» Koncert „U susret Vidovdanu“ biće održan 22. juna od 20.00, u Sava centru. Koncert je osmišljen tako da u potpunosti bude posvećen kulturi i pesmi Kosova i Metohije, a i humanitarnog je karaktera. Cene ulaznica su 300 i 500 dinara.

»»» Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju 2014 biće održana 21. juna, a tokom prolaska učesnika trke kroz Beograd, vozila javnog gradskog prevoza će, u zavisnosti od uslova na terenu, čekati na trasi dok se ne uspostavi redovan režim saobraćaja ili koristiti alternativne trase. Učesnici biciklističke trke će se kretati sledećom trasom: ulaz u Beograd sa Starog novosadskog puta od 11.09 do 11.55, Cara Dušana, Glavna, Aleksandra Dubčeka, Bulevar Mihajla Pupina, Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, Most na Adi, Bulevar vojvode Mišića, Teodora Drajzera, Crnotravska, Bulevar JNA do „Hiljadu ruža“, državni put IIA reda broj 149 i IIB reda broj 345 sa ciljem na vrhu Avale u vremenskom periodu od 11.52 do 12.06.

»»» U okviru Muzičkog festivala Amadeus, koji je okupio veliki broj učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola Srbije, biće održan još jedan, četvrti koncerti, 21. juna od 19.00 u Atrijumu Narodnog muzeja.

»»» Članovi Gradskog veća grada Beograda od sledeće nedelje i zvanično će otvoriti svoja vrata za građane Beograda po utvrđenom rasporedu. Ponedeljkom, utorkom, sredom i četvrtkom, od 9.00 do 13.00, građani će moći da razgovaraju sa članovima Gradskog veća i da im iznesu svoje probleme i pritužbe, ali i predloge, a članovi Gradskog veća će pokušati da im pomognu u njihovom rešavanju ili realizaciji. Broj telefona za zakazivanje je 0800-11-00-11, a poziv je besplatan. Građani mogu da se jave „Beokomu“ radnim danima od 7.00 do 22.00.

»»» „Veletržnica Beograd“ u nedelju, 15. juna, ponovo organizuje akciju Dan niskih cena, kada će proizvođači nuditi proizvode po cenama nižim i do 70 odsto. Od 8.00 ujutru ulaz i parking su besplatni. „Veletržnica“ je udaljena sedam kilometara od centra grada i nalazi se na bivšoj Kvantaškoj pijaci.

»»» Folklorne večeri, kao promocija tradicionalne igre i srpske kuhinje, održavaće se svake srede od 20.00, u restoranu „Mali vrabac“ u Skadarliji. Folk program i posluženje za ovu sezonu napravljena su u dva paketa ponude: folklorno veče sa snack-om po ceni od 1.995 dinara i folklorno veče sa večerom po ceni od 2.995 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...