Naslovna » Izlasci » Sport » Mozzart Fjučers 2014, 7-15. jun
Mozzart Fjučers 2014 - Marina i Blaža
Mozzart Fjučers 2014 - Marina i Blaža

Mozzart Fjučers 2014, 7-15. jun

Na „Olimpu“ je svečano otvoren novi teniski turnir Mozzart Fjučers 2014. koji će trajati od 7. do 15. juna.

Mozzart Fjučers je turnir na kome će nastupiti talentovani igrači iz celog sveta, a po rangu učesnika ovogodišnji turnir biće jedan od najjačih do sada održanih Mozzart Fjučers turnira.

Egzibicioni meč je zakazan za nedelju, 15. juna, kada će na teniskim terenima Olimpa Marina Kotevski i Prljavi Inspektor Blaža odmeriti snage.

Tradicionalni serijal „fjučers“ turnira u Srbiji za 2014. godinu počeo je danas takmičenjem u TK „Olimp“ gde će se naredne nedelje održati međunarodni Mozzart Open, muški fjučers turnir u Srbiji sa nagradnim fondom od 10.000 dolara.

Kvalifikacioni deo turnira već je počeo. Na Mozzart Fjučers 2014. nastupiće oko 350 igrača iz više od 40 zemalja sa svih kontinenata. U glavnom turniru je 32 igrača, 64 u kvalifikacijama i 16 parova. Prvi nosilac je predstavnik BiH Tomislav Brkić, od predstavnika Srbije u glavnom žrebu na osnovu ranga igraće Miki Janković, Danilo Petrović i po prvi put u Beogradu profi turnir igraće velika mlada nada srpskog tenisa Nikola Milojević.

„Fjučersi“ su takmičenja na kojima mladi teniseri dolaze po prve bodove i služe im kao odskočna daska za dalji proboj na ATP listi profesionalaca. Na fjučersima u Srbiji svoje prve bodove i profesionalne titule su osvojili i naši najbolji teniseri, počev od Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Ilije Bozoljca, Filipa Krajinovića… (danubeogradu.rs)