Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » New Wave Project: Najveći konkurs za fotografe iz regiona
New Wave Project - Nemanja Knežević
New Wave Project - Nemanja Knežević

New Wave Project: Najveći konkurs za fotografe iz regiona

Regionalno najveća javna izložba modnih editorijala New Wave Project by Maybelline New York predstavlja nove generacije fotografa. Izložba će biti postavljena od septembra do decembra u 20 vozila gradskog prevoza kao i na deset bilborda u Beogradu u septembru 2014.

Cilj projekta je afirmacija i promocija novog talasa fotografa iz celog regiona, uspostavljanje saradnje između novih modnih stvaralaca, kao i oživljavanje javnog prostora umetničkim sadržajem. Ovo je prilika da veliki broj ljudi vidi rad mladih kreativaca i da svaki prolaznik uživa u umetnosti novih modnih stvaralaca u javnom prostoru na mestima rezervisanim uglavnom za reklamne poruke.

Odabrani fotografi, uz vođstvo mentora, modnog fotografa Miše Obradovića i kreativnog tima, u saradnji sa modnom agencijom Fox, realizovaće editorijale na deset zadatih tema. Svaki fotograf dobiće svoju temu.

Osim promocije novih modnih fotografa, projekat ima za cilj da fotografima pruži priliku da prođu kroz proces rada u profesionalnim uslovima, u određenom vremenskom roku i uz zahteve klijenta.

Pored fotografa, projekat okuplja veliki broj domaćih modnih dizajnera kao i vodeće domaće i svetske brendove.

Do deset fotografa koji će učestvovati u projektu biće odabrani putem konkursa. Potrebno je da fotografi pošalju svoju prijavu do 5. jula na mejl newave.project@gmail.com.

Prijava treba da sadrži:
– do 10 fotografija koje najbolje izražavaju estetiku fotografa;
– osnovne podatke: ime i prezime, kontakt telefon, e-mail adresa.

Prošle godine, New Wave Project održan je od aprila do juna i okupio je 11 fotografa iz BIH, Hrvatske i Srbije. Izložba je bila postavljena tokom tri meseca u 22 vozila javnog prevoza. Većina fotografa, posle projekta, sarađivala je sa velikim imenima modne industrije u regionu. (danubeogradu.rs)