Naslovna » BG servis » Novo u Beogradu: „Zeleni pauk“
Zeleni pauk
Zeleni pauk

Novo u Beogradu: „Zeleni pauk“

Nepropisno parkirane automobile sa zelenih površina u Beogradu od danas uklanja „Zeleni pauk“.

Ubuduće će se više voditi računa o zaštiti zelenih površina u gradu, a „Zeleni pauk“ je još jedna aktivnost u komunalnom uređenju Beograda.

– Vozači se po lošoj navici parkiraju na ovakvim mestima, iako se na samo pedesetak metara od ovog mesta, gde smo danas zatekli dva nepropisno parakirana auta, nalazi uređeno parkirališe. Takođe to su upravo postupci nesavesnih vozača koji najviše iritiraju građane – pešake i decu, jer ih onemogućavaju da se slobodno kreću kroz parkove, izletišta i slična mesta – ukazao je gradski menadžer Goran Vesić.

Tokom vikenda nesavesni vozači će biti samo opominjani, a od ponedeljka radnici „Parking servisa“ pisaće kazne.

– U prvo vreme kazne za nepropisno parkiranje na zelenim površinama bićeidentične onima za nepropisno parkiranje u gradu. Namera je da se kazne za vozače koji se parkiraju na zelenim površinama povećaju, jer smatramo da one ne treba da budu identične. Ova mera je veoma važna, jer pored dodatnog uvođenja komunalnog reda u Beogradu želimo da podignemo svest u očuvanju životne sredine – istakao je Vesić i uputio apel nesvasenim vozačima da prestanu sa ovakvim i sličnim lošim navikama.

Sve veći broj građana obaraća se „Parking servisu“ sa pritužbom da se veliki broj vozača parkira po parkovima. Ova akcija biće proširena i oko škola i bolnica, kako bi se uveo red i oko tih objekata.

Komunalna policija će u cilju uspostavljanja komunalnog reda u Beogradu sprovoditi i ovu akciju zajedno sa „Parking servisom“, Sekretarijatom za inspekcijske poslove i ostalim gradskim službama

Najavljeno je i da će od 1. jula sa radom početi i Generalni inspektorat, gde će se nalaziti sve gradske inspekcije na jednom mestu, što će olakšati rad na sprovođenju ovakvih i sličnih aktivnosti.

Takođe se priprema predlog koji će biti upućen Vladi Republike Srbije o izmeni Zakona o komunalnoj policiji, u kome će se tražiti da Beograd ima jednog komunalnog policajca na 1.000 stanovnika. Po sadašnjem zakonu dozvoljeno je da komunlani policajac bude angažovan na 5.000 stanovnika. (Beoinfo)

loading...