Naslovna » Izlasci » Pozorište » Predstava „Posle igre“ u Domu omladine, 30. juna
Posle igre

Predstava „Posle igre“ u Domu omladine, 30. juna

U ponedeljak, 30. juna od 20.00, u sali Amerikana Doma omladine Beograda biće izvedena predstava „Posle igre“.

Za ulazak na predstavu umesto ulaznice potrebno je da se pokaže tog dana poslata SMS poruka na broj 1003, putem kojeg se sakupljaju sredstva za građane ugrožene u poplavama.

„Are you lonesome tonight?“ (Da li ste usamljeni večeras?) prvo je pitanje koje će vam ova predstava postaviti, a onda će vas uvesti u propitivanje tema kao što su bliskost, ranjivost, povređivanje, vera i sumnja u ljubav, kao i mogućnost da ljubav i umetnost donesu ono čarobno u naš život. Možemo li da odlučimo da verujemo u ljubav u vremenu cinizma i usamljenosti?

Ova predstava nastala je kolektivnom kreacijom iz istraživačkog procesa grupe mladih umetnika. Početna inspiracija bio je mit o Orfeju i Euridiki ali je tokom rada ovaj mit dekonstruisan i na osnovu tema kojima se on bavi izdvojena je priča o dva ljubavna para – jednom koji se sastaje i drugom koji se rastaje.

U predstavi su korišćeni delovi tekstova Žana Anuja, Tenesija Vilijamsa i Vaska Pope. Iz različitih inspiracija umetnici su zajedno formirali strukturu i tekst predstave.

Predstava je nastala kao koprodukcija udruženja „Eho animato“ i Doma omladine Beograda, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. (danubeogradu.rs)

Reditelj: Ana Konstantinović. Dramaturg: Ana Đorđević.
Scenograf: Višnja Vujović. Video rad: Lazar Radić. Dizajner zvuka: Sofija Jovanov. Muzičari: Ana Đorđević i Nikola Janković.
Igraju: Katarina Dimitrijević, Željko Maksimović, Nemanja Oliverić, Ana Stojanović

Trajanje: 75 minuta.

loading...