Naslovna » Izlasci » Shopping » Radeon R7 250X – povoljna grafika odličnih performansi
AMD Radeon R7 250X
AMD Radeon R7 250X

Radeon R7 250X – povoljna grafika odličnih performansi

Radeon R7 250X je grafička kartica veoma dobrih radnih karakteristika koja popunjava prostor između R7 250 i R7 260 modela i namenjena je svima koji traže dobru zabavu za „male pare“.

Konkretno ova kartica se na tržištu može naći u cenovnom rasponu od 80 do 110 evra i kako stvari u ovom momentu stoje izuzetno je tražena.

Radeon R7 250X grafička kartica je bazirana na grafičkom čipu koji ima 640 Stream Processors jedinica, a ova kartica se kupcima nudi u varijantama sa GDDR3 i GDDR5 memorijom, s tim da modeli sa GDDR5 memorijom poseduju 2 GB VRAM-a pa ih u maloprodajama znatno više preporučuju krajnjim korisnicima, što zbog logično boljih radnih karakteristika, što zbog veće memorijske magistrale (128 bita) koja igra bitnu ulogu u krajnjim brzinskim karakteristikama.Promo

Referentna Radeon R7 250X grafička kartica je dugačka 168 milimetara, što spada u kraće i manje akceleratore u desktop-PC svetu. Ipak, brzi GPU i memorija zahtevaju dobro hlađenje, a kako bi ono bilo nečujno, dizajniran je dual-slot hladnjak, koji će zauzeti i prostor iznad slota pored PCI Express-a u kome se nalazi sama kartica. Tradicionalno, štampana ploča (PCB) je crvene boje, dok je poklopac kulera crn, sa nalepnicom koju proizvođači menjaju kako bi istakli svoja obeležja. Sam radijator kulera je naravno u aluminijumskim “nijansama”.

Kako Radeon R7 250X grafička kartica pripada nižoj klasi potpuno logično je i što je izostavljen CrossFire konektor, ali sa druge strane konektivnost je na sasvim solidnom nivou i zadovoljava i zahtevnije korisnike. Iznad svega ova kartica je i veoma tiha, gotovo nečujna, a to je ono “još malo” što kupci znaju da cene.

Suma sumarum, Radeon R7 250X grafička kartica je jedan od najboljih izbora u nižoj klasi i definitvno najpovoljnija varijanta za dobro igranje i uživanje u multimediji visoke definicije. Ona je zapravo jedini prvi izbor za kupce sa striktno definisanim (malim) budžetom koji traže GPU sa kojim će se dobro zabaviti.

Cena (sa PDV-om): 9.600 dinara

loading...