Naslovna » Izlasci » Izložbe » Reciklaža i savremena umetnost u KomBank Art holu

Reciklaža i savremena umetnost u KomBank Art holu

Do 20. juna u Kombank Art holu (Makedonska 29) otvorena je izložba „Reciklaža“ na kojoj je radove predstavilo više od trideset studenata iz Beograda, Ljubljane i Zagreba.

Mladi umetnici i dizajneri iz regiona napravili su nesvakidašnja umetnička dela – kostime i instalacije stvorene od reciklažnog materijala. Izložba je rezultat međunarodne saradnje tri fakulteta iz regiona: Fakulteta za dizajn iz Ljubljane, Tekstilno tehnološkog fakulteta iz Zagreba i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.Za dž

– Moramo se povezivati i razmenjivati iskustva i poglede na umetnost. Nisam bila na Fakultetu primenjenih umetnosti skoro 30 godina i veoma sam srećna što sam prikupila zajedno sa svojim studentkinjama mnogo pozitivne energije koju ćemo sledeće školske godine podeliti na našem fakultetu. Nastojimo da nastavimo veze koje su bile prekinute i unapredimo znanje – poručila je Ivana Bakal, kostimografkinja i osnivač Hrvatske udruge likovnih umetnika primenjenih umetnosti.

Posetioci Kombank Art hola mogu da se uvere da je za umetnost potrebno malo mašte i mnogo volje, i da se kroz umetnost može podići svest o razvoju ekologije i očuvanju planete Zemlje.

– O značaju ovog umetničkog projekta govore i podaci da će izložba „Reciklaža“ u novembru biti postavljena u Muzeju grada Zagreba, a u januaru 2015. godine u Etnografskom muzeju u Ljubljani – poručuje Marko Lađušić, prodekan FPU za odnose s javnošću i međunarodnu saradnju.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)