Naslovna » Izlasci » Sport » Red Bull King of the Rock odložen zbog kiše
Red Bull King of the Rock (foto Predrag Vučković)
Red Bull King of the Rock (foto Predrag Vučković)

Red Bull King of the Rock odložen zbog kiše

Borba za titulu kralja uličnog basketa, Red Bull King of the Rock, pomerena je za sredu, 4. jun od 19.00. Finale će biti održano na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu.

Uprkos želji i organizatora i takmičara, finale turnira Red Bull King of the Rock otkazano je zbog kiše koja je padala u popodnevnim satima. Uslovi na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu nisu bili adekvatni za igru, zbog čega su se neposredno pred početak turnira na centru okupili igrači i organizatori kako bi doneli ispravnu odluku u okolnostima koje su vladale.

„Teren je mokar i klizav i nije preporučljivo igrati prvenstveno zbog sigurnosti basketaša, da se neko ne povredi. Zbog kiše ni publika ne bi imala priliku da vidi najbolji basket, na kakav je navikla na ovom turniru. U adekvatnijim vremenskim uslovima svaki takmičar će dati svoj maksimum, a u interesu je svih nas da dobijemo pravog predstavnika koji će Srbiju predstavljati na svetskom finalu“, rekao je Dušan Domović Bulut, pobednik Red Bull King of the Rock takmičenja iz 2011. godine.

Podsećamo da u borbi za titulu najboljeg 1 na 1 basketaša učestvuje 64 igrača koji su izborili učešće kroz kvalifikacione turnire koji su bili održani u subotu. Među finalistima koje ćemo videti u sredu na terenima KK Crvena zvezda biće i branilac titule Nikola Vujović. Ulaz na turnir je besplatan.

Red Bull King of the Rock se u Srbiji održava četvrti put i ove godine je bilo najveće interesovanje što potvrđuje više od 500 prijavljenih igrača. Ovaj prestižni 1 na 1 basketaški turnir se u svetu održava petu godinu, a svetsko finale igra se 6. septembra u zatvoru Samasana na Tajvanu, gde će snagu pod košem odmeriti 32 igrača iz 26 zemalja. (danubeogradu.rs)