Naslovna » Izlasci » Film » Španska komedija „Veštičarke i bičarke“ od 3. jula u bioskopima
Veštičarke i bičarke

Španska komedija „Veštičarke i bičarke“ od 3. jula u bioskopima

Urnebesna komedija „Veštičarke i bičarke“ (Las brujas de Zugarramurdi) reditelja Aleksa de la Iglesije prikazivaće se od 3. jula u beogradskim bioskopima.

Među žrtvama velike ekonomske krize su i Hoze (Hugo Silva) i Antonio (Mario Kasas). Obojica su ostali bez posla. Jedan je razveden i plaća alimentaciju, a drugi je indisponiran jer mu je devojka uspešna advokatica koja svakog dana očekuje da je po povrtaku kući sačeka ručak na stolu.

Posle komične pljačke, u kojoj su učestvovala još dva patuljka i Hozeovo maloletno dete, kreće jurnjava bez prestanka. Bežeći od policije, zajedno sa kidnapovanim taksistom i njegovim klijentom, dospevaju u grad Zuguramurdi koga okružuju mračne šume Navare, a u njemu živi pleme žena – veštica (Karmen Maura, Karolina Beng, Santjago Segura) – koje se hrani muškim mesom.

Čuveni španski reditelj Aleks de la Iglesija ovom crnom horor-komedijom preispituje muško-ženske odnose i radikalni feminizam.

Na ovogodišnjoj dodeli španskih nacionalnih filmskih nagrada Goja, „Veštičarke i bičarke“ osvojile su osam priznanja, mahom u tehničkim kategorijama. Film je u Beogradu premijerno prikazan na festivalu Španski metar. (danubeogradu.rs)

loading...