Naslovna » BG servis » Uskoro rekonstrukcija Ulice vojvode Stepe
Vojvode Stepe - budući izgled
Vojvode Stepe - budući izgled

Uskoro rekonstrukcija Ulice vojvode Stepe

Rekonstrukcija Ulice vojvode Stepe će početi u narednih mesec i po dana, a potpisano je i rešenje o izboru najpovoljnijeg izvođača koji je prošao na tenderu.

Radovi će trajati oko godinu dana i biće usklađeni sa početkom radom na Trgu Slavija, koji je planiran za početak marta sledeće godine. Zajedno sa Slavijom biće rekonstruisan i Bulevar oslobođenja sve do Autokomande, osim same Autokomande koja će biti završena kada se bude radio tunel ispod Topčidera.

Jedna od najpoznatijih ulica u Beogradu izgledaće kao Bulevar kralja Aleksandra. Tokom radova od Trošarine ka Autokomandi, saobraćaj se neće u potpunosti obustavljati već će se odvijati u bočnim pravcima. Predviđeno je osam faza obnove, a umesto tramvaja građane će prevoziti autobusi koji će saobraćati Bulevarom oslobođenja, Crnotravskom i Paunovom ulicom do okretnice Banjica 2. Biće izgrađeno oko 350 parking mesta duž Ulice vojvode Stepe.

Predviđena je zamena zastarele semaforske signalizacije, obnova trotoara, zelenih površina, kompletne vodovodne i kanalizacione infrastrukture i elektromreže.

Projekat je vredan oko 22 miliona evra. (Beoinfo)