Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Zanimljivosti o projektu Beograd na vodi
Beograd na vodi
Beograd na vodi

Zanimljivosti o projektu Beograd na vodi

Nova gradska celika duž Save – Beograd na vodi (Belgrade Waterfront) – projekat je privatne investicione kompanije Eagle Hills, sa sedištem u UAE.

Kao moderan i tehnološki napredan grad unutar grada, Beograd na vodi sadržaće stambene prostore i kancelarije, tržni centar, hotele visoke kategorije, obrazovne ustanove, moderne zdravstvene službe i niz atraktivnih zabavnih sadržaja.

»»» Glavni nosilac projekta biće Kula Beograd – ikonični beogradski toranj visok 200 metara koji predstavlja obeležje cele zajednice.Promo

»»» Tržni centar Beograd sa oko 140.000 kvadratnih metara bruto površine za izgradnju predstavlja još jednu ključnu lokaciju i biće najveći tržni centar na Balkanu.

»»» Beograd na vodi prostiraće se na lokaciji od milion kvadratnih metara i sa ukupnom površinom za izgradnju od 1,8 miliona kvadratnih metara.

»»» Savsko šetalište dužine 1,8 kilometara dodaje novu dimenziju životu na obali, a centralni park površine 37 hektara, nekoliko vrhunskih hotela i veliki bulevar oivičen kafeima, restoranima i maloprodajnim objektima pojačavaju urbanu privlačnost novog kvarta u srpskoj prestonici i definišu ga kao obaveznu turističku atrakciju i destinaciju za slobodno vreme.

»»» Beograd na vodi projektovan je po najvišim standardima održivosti i crpi inspiraciju iz arhitektonskog i kulturnog nasleđa regiona uz kulturni distrikt, Istorijski trg i obnovljeni železnički most koji će biti pretvoren u aktivan pešački most kao veza između kvarta i oblaskog šetališta.

»»» Pored luksuznih stanova, Beograd na vodi takođe će sadržati manje stambene jedinice namenjene mladim profesionalcima, srednje i velike stambene jedinice za urbane porodice i luksuzne rezidencije na obali za Beograđane u usponu.

»»» Ovo je će biti dom za više od 14.000 ljudi i stvoriće hiljade radnih mesta za stanovnike Srbije, a delovaće i kao snažan katalizator društvenog i privrednog razvoja grada.

»»» „Belgrade Waterfront Master Plan“ je završen, a radovi na prvoj fazi projekta će ubrzo biti započeti.

»»» Ovaj ambiciozni projekat će biti dovršavan u četiri faze. Prva stambena četvrt u ovom megaprojektu će ubzo biti puštena u prodaju uz priliku za investitore da budu deo projekta, koji ima podršku Vlade Srbije.

Ukratko

Projekat uradila kompanija Eagle Hills
Mohamed Alabbar – izvršni direktor Eagle Hills
Ukupna površina lokacije – milion kvadratnih metara
Ukupna bruto površina za izgradnju – više od 1,8 miliona kvadratnih metara
o 60% stambene površine
o 17% komercijalne površine
o 15% maloprodajne, kulturne zone i zone za zabavu
Kula Beograd – više od 200 metara visine
Tržni centar Beograd – 140.000 kvadratnih metara bruto površine za izgradnju
6.000 stambenih jedinica
24 grupacije kancelarijskih prostora
8 hotela
Savsko šetalište – 1,8 km dužine
Centralni park – 37,6 hektara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.