Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Barutana: Goribor i Tsuyoshi Suzuki
Goribor
Goribor

Barutana: Goribor i Tsuyoshi Suzuki

Ove nedelje u klubu „Barutana“ nastupiće kultni bend Goribor i trenser Tsuyoshi Suzuki.

Goribor je tročlana grupa koja se neizostavno spominje kao jedna od najperspektivnijih na području bivše Jugoslavije, a njihova muzika je mešavina trip hopa i bluza „uvaljanog“ u hipnotički loop. Autor tekstova je pesnik i pevač Aleksandar Stojković ST, čije su pesme nabijene snažnim emocijama i iskustvom sivog života na istoku Srbije, u rudarskom gradiću Bor, odakle Goribor dolazi.

Goribor su sredinom devedesetih godina prošlog veka osnovali ST, Željko Ljubić – Pity i Predrag Marković – Peđa. Prvi diskografski istup napravili su na desetom izdanju kompilacije „Bombardiranje New Yorka“ u izdanju nezavisne etikete „Slušaj najglasnije“ Zdenka Franjića, za koju su kasnije objavili i dva demo albuma „Hoću kući“ i „Ono što te ne ubije, to te osakati“.

Široj hrvatskoj publici predstavili su se 2006. godine u sklopu povratničkog Art&Music festivala u Puli, zahvaljujući kom su dobili ugovor sa izdavačkom kućom Dancing Bear za koju su u jesen 2007. objavili album pod nazivom „Goribor“. Koncert benda Goribor u Barutani je zakazan za petak, 1. avgust od 22.00, a ulaznice za ovaj događaj mogu se kupiti u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa po ceni od 500 dinara, kao i na ulazu u klub na veče događaja. Uz Goribor će u Barutani iste večeri nastupiti MKDSL i drugari.

Return To The Source

Ništa manje atraktivan nastup na programu je u Barutani ove subote, 2. avgusta! Gost Beograda i ovog kultnog kluba na Kalemegdanu biće istaknuti psy trance DJ i producent Tsuyoshi Suzuki. Ovaj muzičar je počeo da svira bubnjeve sa 12 godina, posle čega se posvetio studiranju filma i umetnosti sve dok nije pronašao svoje zanimanje iz snova i postao DJ. Tsuyoshi se 1993. godine preselio u London gde je krenuo da nastupa na legendarnim „Return To The Source“ žurkama, a u međuvremenu je pokrenuo i svoj rok bend Joujouka. Odluku da se preseli nazad u Tokio donosi 2000. godine, a ubrzo pokreće seriju žurki u tokijskom klubu Liquid Room, pod nazivom „Tokio Drome“.

Samo veče pred beogradski nastup priliku da ga čuje i vidi imaće londonska publika u okivru pomenutog party serijala „Return To The Source“, a na beogradskom nastupu sa njim će, na nekoliko trekova, nastupiti i poznata japanska violinistkinja Jajyu. Ulaznice za ovaj događaj nalaze se u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa po ceni od 500 dinara, a biće dostupne i na ulazu u klub na veče događaja.

Sledećeg petka, 8. avgusta, u „Barutani“ će nastupiti Miško Plavi, izuzetni muzičar i harmonikaš domaćoj publici poznat kao član kultnih bendova EKV i Piloti. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.