Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Barutana: Jožef Nađ i Berklee All Stars Serbia Band
Jožef Nađ
Jožef Nađ

Barutana: Jožef Nađ i Berklee All Stars Serbia Band

U subotu, 12. jula od 21.00, u klubu Barutana nastupiće violinista Jožef Nađ sa Berklee All Stars Band-om na najvećem džez događaju ovog leta u prestonici.

Na bini kultnog kalemegdanskog kluba nastupiće virtuoz na violini Jožef Nađ, kao i klavijaturista Vasil Hadžimanov, basista Vladimir Samardžić i bubnjar Branko Popović. Kao predgrupa sviraće trio Rastka Obradovića.

Džez violinista, kompozitor i predavač Jožef Nadj, rođen u Pančevu, danas je jedan od retkih violinista koji se bavi modernom muzikom, a karakteriše ga veoma neobičan i prepoznatljiv ton. Diplomirao je na prestižnom bostonskom Berklee koledžu 2003. godine, a svoj prvi solo album „Digital World“ snimio je 2009. godine.

Tokom svoje međunarodne karijere Jožef Nađ je sarađivao sa vrhunskim svetskim muzičarima kao što su Nigel Kennedy, Joey DeFrancesco, Nuno Bettencourt, Gary Cherone, Fred Buda, David Hull i mnogi drugi. Prepoznatljiv je po korišćenju efekata u toku nastupa. Svira petožičnu violinu „Legacy 5“ by Petr Novotny. Jožef trenutno živi i radi u Bostonu.

Pored Jožefovih kompozicija, na repertoaru koncerta u Barutani naći će se autorske kompozicije svih zvezda ovog vanserijskog kvarteta, ali i obrade u čast ličnih heroja u nesvakidašnjim aranžmanima u širokom muzičkom spektru od džeza preko fjužna do hard roka.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po ceni od 500 dinara, na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, kao i online na eventim.rs i gigstix.com. (danubeogradu.rs)

loading...