Naslovna » Izlasci » Muzika » Barutana: Velveti, LTJ Bukem, Angel i Jožef Nađ
LTJ Bukem
LTJ Bukem

Barutana: Velveti, LTJ Bukem, Angel i Jožef Nađ

Uzbudljiva nedelja čeka posetioce kultnog beogradskog kluba Barutana: nastupiće (konačno) Velveti, legendarni LTJ Bukem, Dave Angel, kao i violinista Jožef Nađ.

Velveti, 3. jul

Koncert domaćeg ad-hok benda Velveti, koji je bio pomeren zbog odlaganja koncerta svetske zvezde Bilija Ajdola, konačno će biti održan ovog četvrtka, 3. jula od 22.00.

Ad-hok grupa nastala je sa idejom da oda počast jednom od največih bendova svih vremena: The Velvet Underground. Bend će u klubu Barutana nastupiti u punom sastavu i uz specijalne goste: Nikola Berček, Vladislav Rac, Dejan Utvar, Milorad Miki Ristić, Boris Mladenović, Đur Đa Đeđe i Milica Mitić, Filip Krumes (maestro na violini), pijanistkinja Sonja Lončar i operska diva Katarina Jovanović.

Karte su dostupne u pretprodaji po ceni od 500 dinara na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstix-a i online na eventim.rs i gigstix.com, kao i na ulazu u Barutanu na veče koncerta.

LTJ Bukem, 4. jul

Samo dan kasnije, u petak 4. jula od 23.00, gost Barutane biće legendarni LTJ Bukem. Iza pseudonima LTJ Bukem stoji drum’n’bass muzičar, producent i DJ Danny Williamson. Zanimljivo je da je, pre nego što se posvetio DJ-ingu, Wiliamson pokušao da se pronađe kao klasični pijanista i član jazz funk benda, ali mu je DJ poziv ubrzo doneo slavu na rejv sceni ranih 90ih godina prošlog veka.

Bukemov prvi solo album, dupli CD „Journey Inwards“, koji odiše prepoznatljivim jazz fusion uticajima bio je početak novog drum’n’bass podžanra, dobivši naziv “inteligenti” d’n’b. Beogradska publika imaće priliku da ga vidi i čuje uz podršku MC Rasheed-a, u okviru „Bukem in Session“ seta.

Cena ulaznice je 600 dinara.

Dave Angel
Dave Angel

Dave Angel, 5. jul

Remiks majstor i pionir acid-house žanra, britanski DJ i producent Dave Angel nastupiće u Barutani u subotu, 5. jula od 23.00.

Ovaj momak je neizostavni sastojak recepta naširoko poznate britanske tehno scene. Angel je eksploziju u karijeri doživeo ekspanzijom acid-house scene u Londonu krajem 80ih godina prošlog veka, a remiks poznate numere „Sweet Dreams“ sastava Eurythmics, koji je poneo naziv „Nightmare Dreams“, doneo je Angelu svetsku slavu.

Posle uspeha prvog izdanja, usledili su EP-jevi „The Family“, „Royal Techno“ i „Sea’s Of Tranquillity“, a mnogi poznati izvođači elektronskog žanra pozvali su ga da remiksuje njihova izdanja, među njima i Orbital, Sun Electric, Carl Cox, Juan Atkins, Spooky, James, Roni Size i Underworld.

Cena ulaznice je 600 dinara.

Jožef Nađ, 12. jul

Neka se spreme ljubitelji džeza jer će Barutana već naredne subote, 12. jula, biti domaćin najvećem letnjem džez događaju ove godine. Virtuoz na violini Jožef Nađ nastupiće u Barutani uz sjajni Berklee All Stars Serbia bend, u sastavu Vasil Hadžimanov – klavijature, Vladimir Samardžić – bas gitara, Branko Popović – bubnjevi.

Ulaznice će u pretprodaji koštati 500 dinara, na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, kao i online na eventim.rs i gigstix.com. (danubeogradu.rs)