Naslovna » Izlasci » Sport » Beogradska regata, 10. avgusta
Beogradska regata
Beogradska regata

Beogradska regata, 10. avgusta

Šesta beogradska regata biće održana u nedelju, 10. avgusta od 11.00, na reci Savi u organizaciji Rafting kluba Alfa tim.

Cilj organizacije ove manifestacije je da animira i pozove građane i goste grada na reke, afirmiše turističku ponudu, ukaže na prirodne lepote Beograda, promoviše rafting kao sport i omogući druženje beogradskih zaljubljenika u reku Savu.

U saradnji sa JVP „Beograd vode“, obezbeđen je kamp nedaleko od starta regate, sa punom infrastrukturom i mogućnošću noćenja pred regatu za sve zainteresovane.

Glavni događaj je sam spust, koji će se održati u nedelju 10. avgusta. Start regate se nalazi na Makišu, nedaleko od raskrsnice ul. Bore Stankovića (ulica koja spaja Savsku magistralu i stari Obrenovački put) i starog Obrenovačkog puta.

Cilj regate je na beogradskom kupalištu Ade Ciganlije, neposredno pored kluba „Easy“. Na cilju će biti priređen ručak za sve učesnike regate i dnevna žurka u organizaciji zaštitnih lica regate Enesa Ahmedova i Bojana Glišića, voditelja TDI radija.

I na vodi i na zemlji

Regata će imati i svoj sportsko-rekreativni deo koji podrazumeva rafting trku discipline head-to-head i turnir u odbojci na pesku. Naime, na cilju regate formiraće se četvoročlani timovi (potrebna prijava organizatoru na licu mesta) koji će se oprobati u head-to-headu i odbojci u nokaut formi takmičenja. Na kraju sportsko-rekreativnog dela biće proglašen pobednik.

Žiri će izabrati najveseliju posadu regate koja će time osvojiti vrednu nagradu kompanije Frikom.

Učešće na regati je omogućeno svim zainteresovanima. Ukoliko imate svoje plovilo registracija za učešće iznosi 200 dinara po osobi. U slučaju da nemate svoj čamac a želite da učestvujete na regati, možete rezervisati mesto u nekom od čamaca organizatora po ceni od 500 dinara po osobi.

Zainteresovani bi trebalo da se prijave u najkraćem mogućem roku jer je broj mesta u čamcima organizatora ograničen. Učesnici bi trebalo najkasnije u 9.00 da budu na startu regate radi blagovremene registracije i pripreme plovila.

Informacije i prijavljivanje: regata@alfatim.rs, 064/1119-829 i 060/3383-232. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.