Naslovna » Turizam » Besplatna krstarenja Savom i Dunavom
Beograd - Ušće (foto: B. Jovanović)

Besplatna krstarenja Savom i Dunavom

Turistička organizacija Beograda organizovaće besplatna krstarenja za Beograđane i goste, u subotu, 5. jula od 14.00.

Besplatna krstarenja rekama biće organizovana na dan kada je prvobitno bio najavljen Beogradski karneval brodova, koji ove godine neće biti održan zbog nedavnih poplava u zemlji.Za dž

Umesto ovogodišnjeg karnevala, i kao najava ove manifestacije za sledeću godinu, zainteresovani će imati priliku da besplatno krstare Savom i Dunavom tokom celog dana.

Razgledanja grada brodovima biće realizovana u sledećim terminima:

• Jahting klub Kej … 14.00-15.30 i 16.00-17.30; info: 064/8251-120
• Brod Kornjača … 14.00-15.30; info: 064/4412-986
• Brod Sirena … 17.00-18.30; info: 060/7654-321

Danube Blue Week

U isto vreme, u Beogradu se održava međunarodna manifestacija posvećena reci Dunav – Danube Blue Week, u organizaciji Dunavskog centra za kompetenciju i uz podršku Nemačke organizacije za saradnju GIZ.

Pod zajedničkim sloganom „Učini to za Dunav / Do it for the Danube“ održavaju se različite aktvnosti u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji, kako bi se skrenula pažnja na značaj reke Dunav, međunarodnu saradnju između dunavskih zemalja, i uključivanja lokalnih zajednica u ekološke, kulturne i društveno odgovorne projekte vezane za razvoj potencijala Dunava.

U okviru Danube Blue Week-a, na platou ispred restorana „Vodenica“ kod Kule Nebojša u Donjem gradu Beogradske tvrđave, organizovan je događaj Blue Rowing. Od 10.00 do 17.00 će biti postavljen šator gde će posetioci imati prilike da vide izložbu posvećenu Dunavu, saznaju više o potencijalima reke Dunav, učestvuju u Dunavskom kvizu i prijave se za besplatne vožnje kajakom.

Eko-kajak ture do Velikog ratnog ostrva će biti realizovane u 11.00 i 16.00, sa mesta polaska kod Kule Nebojša. Tokom vožnje, posetioci će moći da vide Konjsko ostrvo, kanal Galijaš i Kalemegdan iz druge perspektive. Kraj događaja biće obeležen puštanjem plavih lampiona sa kajaka u 19.00.

Učesnicima Dunavskog kviza na Blue Rowing događaju, Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa Glob Metropoliten Tursom i SP Lasta je pripremila i nagradne programe „Tesla u Beogradu“, obilazak grada na skuterima „Smile & Ride“ i poludnevne izlete do Avale. Organizator Blue Week-a će takođe obezbediti nagradne vožnje kajakom i vina iz dunavskog regiona.