Naslovna » BG servis » Busplus: Dnevna karta u prevozu od 1. avgusta
Busplus
Busplus

Busplus: Dnevna karta u prevozu od 1. avgusta

Od petka, 1. avgusta, na zahtev korisnika usluga, grad Beograd i Busplus u javni gradski prevoz uvode dnevnu kartu, čija cena iznosi 280 dinara.

Dnevna karta važi 24 sata od prve validacije, osim u noćnom saobraćaju (od ponoći do četiri časa ujutru). U okviru tog perioda (na primer od 10 do 10 sati sutradan, osim u noćnom saobraćaju) korisnik ima pravo na neograničen broj vožnji.

Validacija ove karte u vozilima je obavezna, a vreme korišćenja započinje u momentu prve validacije, pri čemu korisnik ima pravo da svaku započetu vožnju u roku od 24 sata i završi.

Vremenska karta osmišljena je kao nova opcija na validatoru, pri čemu se koriste postojeće nepersonalizovane plastične i papirne kartice. Opcija vremenske karte u okviru koje se bira dnevna karta postoji na validatorima u vozilima koji saobraćaju na gradskim linijama u okviru ITS1.

Odabirom ikonice u obliku analognog sata na ekranu validatora, otvara se meni u kome putnik treba da odabere kartu od 24 sata u iznosu od 280 dinara, i prisloni svoju nepersonalizovanu plastičnu ili papirnu karticu. Od tog trenutka nastupa važenje dnevne karte.

Pri svakoj promeni vozila obavezno je ponovno očitavanje radi potvrde presedanja, što znači da putnik treba samo da prisloni svoju nepersonalizovanu karticu na ekran validatora. Putnik može u svakom trenutku da proveri do kada mu važi vremenska karta prislanjanjem kartice na ekran validatora, koji na narandžastoj pozadini ispisuje vreme važenja odabrane vremenske karte i iznos preostalog kredita na kartici.

U stalnoj komunikaciji sa korisnicima prevoza grad Beograd je prepoznao njihovu potrebu za proširenjem asortimana karata i nastaviće intenzivno da radi na poboljšanju kvaliteta prevoza. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.