Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Chami Cool & La Fama Jam ponovo u Srbiji
Chami Cool
Chami Cool

Chami Cool & La Fama Jam ponovo u Srbiji

Unikatni barselonski Chami Cool & La Fama Jam održaće koncert na brodu Sioux (bivša Lađa), 11. jula od 22.00, ali i u Gavezu na Adi Ciganliji, 13. jula pred finale SP u fudbalu.

Posle nekoliko nezaboravnih nastupa u Beogradu i Novom Sadu u septembru prošle godine, Chami Cool & La Fama Jam u subotu, 12. jula, sviraće i u čuvenom Mojo Clubu u Senti, dok će nastup u Pevcu u Staroj Pazovi 10. jula biti uvod u ovu svojevrsnu „nedelju Barselone u Srbiji“.

Ako sa Chamijem krenete u neobaveznu šetnju po Barseloni, upoznaćete sve moguće „gradske likove“ – muzičare, umetnike, lokalne vedete i frikove, a šetnja ne samo da može, nego obično i traje do jutra, i često se završava tamo gde uopšte niste očekivali da može da završi.

Reći da Chami Cool & La Fama Jam mešaju rege, ragamafin i alternativni rok, i da su Chamijevi uzori Manu Chao, Macka B, Bob Marley, Peter Tosh i drugi, jeste nekakav orijentir, ali to je, ipak, samo svedena odrednica. Sa muzičarima kao što su Daniel Lanca & Barcelona Street Orchestra, Che Sudaka, Made in Barcelona i mnogi drugi, deo je tamošnje scene koja je pod direktnim „patronatom“ El Grande Manua Chaoa. Preko dana i preko nedelje, čitava ta ekipa sa Manuom igra fudbal; uveče zajedno sviraju – po barovima i malim scenama, ali i na onim velikim.

Chami Cool je bio Manuov gost na koncertu u Hali sportova: „Moj drugar iz kraja“, tako ga je najavio. Chami Cool u Barseloni svira stalno – na zvaničnim i nezvaničnim scenama, u „okupama“ (skvotovima), na gradskim feštama, po barovima, na ulici…

Gde god da svira, neizostavni sastojak njegovih nastupa je imporovizacija u pozitivnom smilslu te reči, uz koju onda idu iznenađenja svake vrste. Pre svirke često ni sami muzičari iz benda ne znaju tačno šta će sve svirati, to samo Chami (možda) zna. Ali, to ne samo ad ne smeta, nego upravo stvara ono što je njegova „diferentia specifica“ u odnosu na druge – priča je otvorena i u njoj učestvuju svi koji to žele. Jedini uslov je dobra energija…