Naslovna » Izlasci » Festivali » CoffeeFest 2014, 26. i 27. septembra
CoffeeFest - prvi festival kafe

CoffeeFest 2014, 26. i 27. septembra

Prvi festival kafe – CoffeeFest 2014. biće održan na Ušću, 26. i 27. septembra od 10.00 do 20.00.

Pod sloganom „Taman kad ste mislili da znate sve o kafi…“ CofeeFest okupiće sve kojima je kafa na prvom mestu: od proizvođača i distributera kafe i prateće opreme pa sve do krajnjih uživalaca kafe.

Kafa je oduvek bila više od običnog napitka. Kafa je način života, simbol druženja i most koji spaja ljude. Festival je zamišljen da se proslave dani ovog plemenitog napitka koji našu svakodnevicu čini potpunom.

Na ovoj manifestaciji zainteresovani će saznati zanimljivu priču o putevima kafe, načine prerada kafe i procese koji vode od malog zrna do šoljice kafe. Sa svojim bogatim sadržajem i degustacijom, Festival će probuditi želju za kafom, predstaviti različite vrste kafe i omogućiti uzbudljivo druženje, kakvo samo kafa može da obezbedi.

Pored štandova izlagača i ostalog pratećeg sadržaja, na festivalskoj bini će biti centar zabave i edukacije, od prezentacija novih proizvoda do takmičenja vodećih barista i od nastupa bendova do predstava komičara i drugih zabavljača. Poslednji dan Festivala CoffeeFest planiran je za proglašenje najboljeg bariste Srbije.

Programi

Pored izložbenog i edukativnog programa biće organizovan i kutak za najmlađe. Animatori će ih zabavljati pričama i predstavama, a umesto u kafi oni će uživati u šolji tople čokolade.

Na bini će biti održano nekoliko mini koncerata, ali i uživo prezentacija tradicionalne japanske ceremonije čaja. Posetioci će imati priliku da na štandu za gledanje u kafu saznaju kakva im se sreća smeši sa dna šoljice.

U okviru humanitarna akcija „Kafa sa poznatima“ biće prilike da se popije kafa sa omiljenim domaćim zvezdama, a novac koji se bude skupljao tom prilikom otići će žrtvama nedavnih poplava.

U Eko-kulku će moći da se nauči na koje sve načine mogu da se recikliraju ostaci od kafe i čaja i kako da se starim konzervama od kafe podari novi život.

Organizator je Oivivio, a festival su podržali: Grad Beograd, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo trgovine i Ministarstvo zdravlja. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.